Slovenië : het groene hart van Europa.
Bestemming Bestemming Slovenië Slovenië

Slovenië : het groene hart van Europa.

Slovenië was het eerste land ter wereld die als « groene bestemming » verklaard werd, op basis van de criteria van Green Destinations.

Gelegen in het hart van Europa, is Slovenië een charmant klein land genesteld tussen de Alpen, de Middellandse zee, de mysterieuze Karst met meer dan 11.000 grotten en de Pannonische vlakte met haar vele thermale waterbronnen.

Neem de tijd, adem, en geniet …

Haar hoofdstad, Ljubljana is een groene verwelkomende stad, zowel voor haar bewoners als voor haar bezoekers. Het is een stad met een duurzame en traditionele ontwikkeling, twee aspecten die men op elk ogenblik kan voelen. Het is dan ook niet toevallig dat ze de titel van “Groene Europese hoofdstad 2016” draagt. De hoofdstad, met het befaamde kasteel van Ljubljana, wordt gekenmerkt door de architectonische werken van de beroemde architect Jože Plečnik.

Ontdek het kasteel van Ljubljana, een middeleeuws bouwwerk daterend uit het jaar 1144. Vanaf het kasteel, dat te bereiken is te voet of via de kabelspoorbaan, heeft u prachtig panoramisch uitzicht over de stad en haar omgeving.

Door zich naar het Noordwesten te begeven, op 55 km van Ljubljana vandaan, komt u in schitterende natuurgebieden terecht en in het bijzonder het onvermijdelijke Meer van Bled. Het is een gletsjermeer die aan de oostgrens van de Julische Alpen gelegen is.

Temidden van het meer vindt u het charmante eilandje Blejski Otok, bekend om haar neogotische kerk daterend uit de XVe eeuw. Men kan dit eiland bereiken via traditionele boten “pletna boats”. Ook vindt u op dit eiland graftomben terug, daterend uit de IXe tot de XIe eeuw.

Slovenië staat synoniem voor natuur, rust en een goed gevoel. Deze drie kernwoorden komen overal terug in Slovenië.

Na het bezoek aan het Meer van Bled, en om in de sfeer te blijven qua ontdekking van Sloveense natuurgebieden, volgt het Meer van Bohinj. Hier heeft u de gelegenheid de prachtige, minder bekende spectaculaire omgeving te ontdekken. Het Meer van Bohinj is het grootste meer van Slovenië gelegen in het hart van het Nationale park van Triglav. Het park is niet zeer bekend onder de toeristen, waardoor u hier helemaal tot rust kan komen.

In de buurt van het Meer van Bohinj, ligt de Soca, één van de mooiste rivieren ter wereld. De rivier telt enkele cascades, kleine watervallen, stroomversnellingen en smalle kloven die in de rotsen gesneden zijn. De kracht van het water is duidelijk zichtbaar in de achtergebleven kloven. Het meer is een waar paradijs voor natuur- en watersportliefhebbers.

Na enkele dagen van sport, wandeltochten en vissen, trekken we naar het oosten van het land richting de prachtige stad Maribor.

Uitgeroepen tot culturele Europese hoofdstad in 2012,  is Maribor een stad in volle uitbreiding die genesteld is tussen de wijde groene Pohorje bergstreek aan de ene kant en de pittoreske heuvels met wijngaarden aan de andere kant. Het geheel wordt doorkruist door de Drava rivier.

Het is onmogelijk Slovenië te verlaten zonder een bezoek te brengen aan de kust, en met name de stad Piran met de befaamde badplaats Portoroz. Ten zuiden begrensd met Kroatië, in het oosten met de gemeentes Izalas en Koper en in het noorden met Italië, net voorbij de Golf van Triëst.

In 2013, organiseerde Slovenië 2 referendums over haar toetreding tot de NATO en de Europese Unie (29 maart en 1 mei 2014). Vanaf het eerste semester van 2008, behoudt Slovenië het draaiende voorzitterschap van de EU raad.

 

 

Ontdek deze ongelofelijke bestemming op www.expairtours.be
of contacteer ons op 0032 (0) 2 777 01 01

 

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours