Kalamata (Griekenland), een stukje paradijs tussen de bergen en de zee
Bestemming Griekenland Culture Hotel

Kalamata (Griekenland), een stukje paradijs tussen de bergen en de zee

Gelegen in het zuiden van de Peloponnesos, tussen het Taigetos gebergte en de zee. Ontdek Kalamata de nieuwe bestemming in Griekenland. Een exclusiviteit dat Expairtours met trots aanbiedt!

Een oude vestiging die bijna helemaal vernietigd is geweest door een aardbeving in 1986, Kalamata heeft zich herbouwd tot een echte nieuwe moderne badplaats.

We leven er voor en tussen de zwarte olijfgaarden. Het landschap wordt gekleurd door de lange olijfgaarden. Het is een echte lokale fierheid! Je kan er tevens ook van de uitstekende vijgen en de heerlijke wijnen proeven.


Wanneer vertrekken?

Kalamata heeft een mediterraan klimaat. In de zomer is het er warm met weinig of geenregen. indien u de hoge temperaturen wenst te vermijden, biedt het in de winter een zacht en mild klimaat aan.


Wat is er te doen/ te zien


  • Het kasteel van Villehardouin: Het is mogelijk om de ruïnes van het kasteel te bezoeken met uitzicht op het historisch centrum. Informeer je, gedurende het hele jaar zijn er tal van culturele evenementen en festivals.
  • De kerk van de heilige Apostelen: gebouwd in de 12e Het is vanuit deze kerk dat in 1821 de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog tegen de Turken is begonnen. Naast het bezoeken van deze historische plek is er de mogelijkheid om tal van adembenemende schilderijen te ontdekken in de kerk.
  • Het archeologische museum van Messinia: Klein museum waar u de rijkdommen van de regio kan bewonderen.
  • Café- restaurant Kastraki Meteoro: Gelegen op de hoogten van Kalamata. U kan er genieten van heerlijke gerechten met een adembenemend uitzicht over de baai. Aarzel niet om langs te gaan en de zonsondergang te bewonderen.

U kan gaan wandelen in het historisch centrum van de stad en gaan shoppen in de traditionele lokale winkeltjes of de markt te ontdekken op woensdag en zaterdag.

Kalamata, zijn ook prachtige fijne zandstranden, grenzend aan kristalhelder zeewater. Een echt postkaart decor!

En nog zoveel meer!


Verblijf in het Grecotel Filoxenia  Resort 4*

Het hotel Filoxenia is gelegen aan de voet van het Taigetos gebergte en aan de rand van Kalamata. Deze is omgeven door weelderige vegetatie, bergen maar ook een strand met kristalhelder water aan de Messinia baai. Verblijf in één van de 188 kamers met een prachtig uitzicht over de zee en tuinen, duik in één van onze drie zwembaden, ontspan u in ‘Olive Spa’, geniet van heerlijke gerechten in het ‘Olive restaurant’ of ga voor een wedstrijd tennis op één van de belichte velden.


Praktische informatie

Bevolking: 57 620 inwoners

Officiële taal: Grieks

Munteenheid: Euro

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours