Zomerbestemmingen: Sardinië
Bestemming Bestemming Italië Italië Sardinië Sardinië

Zomerbestemmingen: Sardinië

Sardinië, het tweede grootste eiland van de Middellandse zee, is een land van vele contrasten. Aan de ene kant vinden we er het bergachtige binnenland en de schapen, aan de andere kant van de kustlijn zijn er steile kliffen en zandstranden. Naast de wilde natuur, heeft Sardinië haar sterke identiteit en trots behouden, wat vandaag de dag haar schoonheid bepaalt.

Must-see

De Smaragdkust (Costa Smeralda)

Het meest populaire kustgebied, de Smaragdkust, is genoemd naar de kleur van het water. U kunt hier enkele dagen verblijven om te ontspannen, liggend op één van de vele stranden. Ook is deze kust een populaire plaats voor beroemdheden. De Smaragdkust beschikt dan ook over een aantal prachtige afgelegen baaien.


Stintino

Klein vissersdorpje gelegen op 60 km van Castelsardo. Stintino herbergt het prachtige strand Pelosa, één van de mooiste stranden van het eiland.


Bosa

Alvorens zich te begeven naar Bosa, aanschouw de stad in de verte met haar prachtige pastelkleurige huizen en vissersbootjes in de baai.

Ontdek de charmes van Bosa met een wandeling door de haven van de rivier Temo, in de schilderachtige omgeving van Sa Costa.


Alghero

Geniet in het begin van de avond van het plaatselijk gerecht – aragosta alla catalana – kreeft met tomaat en ui, op één van de mooie terrasjes van de stad.


Cagliari

Wandel door de charmante straatjes van de Sardijnse hoofdstad en bezoek de citadel. Kleine bonus, koop ter plaatse de zoete lekkernijen zoals versierde taarten en gebak met amandelen.


Nuoro

Iedere zomer vindt er in Nouro één van de grootste feesten plaats, namelijk het feest van de Verlosser (Sagra del Redentore). Dit jaar begint het feest op 29 augustus. Woon de bedevaart bij en de parade met traditionele kostuums die de straten van de stad animeren. Ontdek de Sardijnse folklore door middel van dans, muziek en kleine ambachtelijke winkels. Als u de kans krijgt, proef dan de lokale specialiteit, artisjokpastei.

Een andere ervaring dat u niet mag missen is de Sardijnse keuken. Aan de kust kunt u genieten van de gerechten met zeevruchten. In het binnenland vindt u de meer verfijnde gerechten met vlees, groenten, kaas en wild. Andere delicatessen zijn de seadas (kaas beignets bedekt met honing) en culurgiones (ravioli gevuld met ricotta). Drink hierbij één van de beroemde Sardijnse wijnen om uw maaltijd compleet te maken.

Als u alle punten van dit eiland wilt combineren, biedt Expairtours u een rondreis aan per auto in Sardinië van 8 tot 11 dagen, met de mogelijkheid om te verlengen met 4 dagen in de Smaragdkust.Zomerbestemmingen :

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours