Bestemming Griekenland Kreta

Bestemming van de week: Kreta

Kreta – « het eiland van God ». Volgens de Griekse mythologie is Zeus geboren op het eiland Kreta. Daarnaast zijn er nog verschillende legendes over dit eiland. Kreta heeft een zeer bewogen geschiedenis en wordt tevens gemarkeerd door talrijke invasies. Vandaag de dag draagt dit mystieke eiland een rijke geschiedenis, cultuur, tradities en natuur met zich mee.

Crète - Grèce - Expairtours

Gevarieerde landschappen karakteriseren het grootste Griekse eiland. Sobere en bergachtige landschappen, zandstranden in het noorden, kliffen in het zuiden en olijfbomen in het binnenland.

ESSENTIALS

Klimaat

Het weer op het eiland Kreta wordt gekenmerkt door een warme wind en een matig klimaat.

Wanneer vertrekken

De beste periode om naar Kreta te gaan is in het begin van de herfst en in de lente, waardoor u de grootste drukte zult vermijden. De periode mei tot begin juni is de ideale periode om wandelingen te maken op het eiland. Daarnaast is een bezoek aan het eiland in de herfst zeker en vast een aanrader, aangezien in de herfst de lokale wijn wordt gebrouwen, waar de inwoners zeer trots op zijn!

Crète - Grèce - Expairtours

Feesten en festiviteiten

Eind april : paasvakantie

Pasen is het grootste religieuze feest van Griekenland, en dit is dan ook een zeer belangrijke festiviteitenperiode. Het is tevens het perfecte moment om kennis te maken met de tradities en specialiteiten van Kreta. Ontdek ook zeker en vast de gastvrijheid en de levensstijl van de inwoners.

Meestal valt het orthodoxe Pasen niet samen met Pasen van bij ons, aangezien de orthodoxe kerk een andere kalender gebruikt. In 2016 valt de 1ste mei op een zondag.

Crète - Grèce - Expairtours

Juni-Juli-Augustus

De meeste festivals worden in de zomer georganiseerd. Muziek, theater, het lokale eten en de wijn zijn onmisbaar tijdens deze periode! Het grootste feest is het feest van Heraklion, dat plaatsvindt begin juli tot midden september.

Keuken

De Griekse keuken bestaat niet alleen uit de typische Griekse gerechten die we allemaal kennen. Proef zeker en vast de heerlijke regionale gerechten, gemaakt van verse producten rijk aan groenten en vis, de wijnen (voornamelijk rood) en de raki.

Bevolking :

624 340 inwoners

Officiële taal :

Grieks

Muntheid :

Euro

Wilt u het eiland Kreta ontdekken? Bekijk ons aanbod van hotels op Kreta en onze rondreizen met een huurauto.