Routes naar Santiago de Compostella
Bestemming Bestemming Spanje Spanje

Routes naar Santiago de Compostella

Vier christelijke pelgrimsroutes in het noorden van Spanje staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Deze vier routes zijn de verlenging van St Jacobsroute, de pelgrimsroute die sinds 1993 op de werelderfgoedlijst staat.

Deze vier nieuwe routes hebben een totale afstand van meer dan 1500 km. De Camino del Norte, het pad van het Baskenland – La Rioja, de weg van de Liebana en de Camino Primitivo zijn één van de eerste bedevaartswegen van Sint Jacobs. Deze wegen werden ontdekt in de 9e eeuw, na de ontdekking van het graf van de apostel Jakobus de Meerdere.

De Camino Francés werd opengesteld voor de pelgrims na de pacificatie van de regio en de aanleg van wegen, bruggen en ziekenhuizen door de grootste koningen. In samenwerking met de monniken zorgden zij voor het internationale succes van deze pelgrimsroute. Bovendien dankt hij zijn naam aan de pelgrims die langs de Pyreneeën zouden gevaren hebben in de 12-13e  eeuw.

Vandaag de dag komen vele pelgrims uit alle hoeken van de wereld naar het noorden van Spanje op zoek naar spirituele, avontuurlijke en culturele ontdekkingen. Na het vertrek in Saint-Jean-Pied-de-Port of Puenta de la Reine, loopt de route door de wijngaarden en de velden van la Rioja, de Burgos en Leon regio met zijn charmante dorpjes, om uiteindelijk aan te komen in Santiago de Compostella.

De Noordelijke routes lopen langs de kust, tussen de berg en langs de golf van Biskaje. Dit is een zeer originele manier om het noorden van Spanje te ontdekken met zijn majestueuze landschappen.

Wilt u de pelgrims volgens via de wijngaarden, bossen, groene kust, primitieve dorpen en historische sites? Ontdek onze individuele reizen in het noorden van Spanje.

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours