Pousadas en Solares de Portugal: een authentieke reis gegarandeerd !
Bestemming Bestemming Portugal Portugal

Pousadas en Solares de Portugal: een authentieke reis gegarandeerd !

Portugal bezit een rijk cultureel en historisch erfgoed en staat bekend om zijn traditionele accommodaties, zoals de Pousadas en Solares de Portugal. Het verblijf in één van deze typische verblijfplaatsen geeft u de gelegenheid om dit land op een authentieke manier te ontdekken via zijn tradities, geschiedenis en gastvrijheid. U reist niet enkel door de tijd, maar u geniet ook van een warm welkom en een gepersonaliseerde service.

De Solares de Portugal bestaan uit domeinen en herenhuizen waarvan de eigenaren tot de vroegere Portugese adel behoorden, en zijn gelegen in de minder bekende regio’s van het land. Uw gastheren vertellen u met plezier over de geschiedenis van het huis waarin u verblijft. Voor degenen die het land echt willen leren kennen: aarzel niet om hun extra informatie te vragen over de gastronomie, de wijnen, de lokale tradities en de bezienswaardigheden van de streek.

De solares zijn onderverdeeld in drie soorten. Eerst en vooral zijn er de Casas Antigas, aristocratische residenties en historische herenhuizen met een belangrijke architecturale waarde. Daarnaast zijn er de Quintas e Herdades, waar u met open armen in een hoeve wordt ontvangen. Ten slotte zijn er de Casas Rusticas, die u de mogelijkheid bieden om in een rustieke, regionale omgeving te verblijven. In totaal zijn er meer dan 90 solares.

Casas Antigas

Paços de Calheiros in Ponte de Lima

 

Quintas e Herdades

Quinta da Veiga in Sabrosa

 

Casas Rusticas

Casa do Foral in Rio Maior

De Pousadas bestaan uit kastelen, kloosters, paleizen en moderne gebouwen die door de Portugese autoriteiten tot klasseresidenties werden omgebouwd. Deze accommodaties zijn gelegen in uitzonderlijke omgevingen, voornamelijk in een landelijk decor, binnen de oude stadsmuren van een stad, aan de kust of in de bergen. Aan de hand van typische kunstwerken en meubilair komen de Portugese tradities weer tot leven. Ook de gastronomie en de lokale wijnen behoren tot het cultureel erfgoed. Authenticiteit, cultuur en comfort zijn de kernwoorden van deze unieke verblijfplaatsen.

De pousadas zijn onderverdeeld in vier categorieën. Om te beginnen zijn er de historische pousadas, die u meenemen naar het rijke Portugese verleden met luxueuze paleizen en majestueuze kastelen. Daarnaast zijn er de historische designpousadas. Deze zijn identiek aan de historische pousadas, maar werden ingericht door gerenommeerde architecten. De natuurpousadas zijn recente, sympathieke woningen, gelegen in een natuurlijk gebied, langs de kustlijn of in de bergen. De charmepousadas tenslotte weerspiegelen tot in het kleinste detail een bijzondere, intieme sfeer.

 

Historische pousadas

Pousada Castelo de Obidos

 

Historische designpousadas

Pousada Santa Maria do Bouro in Amares

 

Natuurpousadas

Pousada de Sagres

 

Charmepousadas

Pousada Viseu

 

Ontdek onze solaresrondreizen per huurauto

of contacteer ons voor een reis op maat.

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours