Ontdek Lissabon in 3 dagen
Bestemming Lissabon Portugal

Ontdek Lissabon in 3 dagen

Lissabon wordt vaak genoemd als één van de mooiste Europese hoofdsteden en is de ideale plaats voor een citytrip. Combineer historische, culturele en gastronomische bezoeken. Wandel door de kleine steegjes van Lissabon en laat u zich onderdompelen in de gezellige sfeer.

Dag 1

We starten de eerste dag in Lissabon, waar we halt houden bij één van de terrassen dicht bij de Praça Luis Camoes. Hier kunt u de befaamde Portugese dessertjes proeven onder het genot van een sterke koffie. Verlaat Portugal niet zonder minstens één keer een pasteis de nata (taartjes van krokant deeg met crème binnenin) te hebben geproefd.

Daarna, gaan we richting de Convento do Carmo en de Elevador de Santa Justa. Bezoek aan het Archeologisch museum om er de ruïnes van het oud klooster te bezichtigen. U vindt er tevens een tentoonstelling van voorwerpen uit de prehistorie, het Romeins tijdperk, alsook een precolumbiaanse collectie met twee angstaanjagende mummies. Rechtsaf bij het klooster, vindt u een steegje die u leidt naar het observatoriumplatform van de de Elevador de Santa Justa. Lissabon heeft tal van platforms, waar u een prachtige panoramisch uitzicht heeft over de stad.

Vervolgens gaan we naar de Praça Dom Pedro IV in de Rossio, gevolgd door de Praça da Figueira. Wandel langs de boetiekjes van de Baixastraat vooraleer u bij de Praça do Comercio uitkomt, gelegen aan de waterkant. Indien het weer het toelaat kunt u aan uw rechterkant, de Cristo Rei (een replica van het Christusstandbeeld van Rio de Janeiro) spotten alsook “de 25 april brug”. Deze brug zal u doen denken aan de Golden gate van San Francisco. Dit is niet raar, aangezien deze twee bruggen werden gebouwd door hetzelfde bedrijf.

Lunchpauze onderweg naar Alfama in één van de kleine, familiale maar charmante restaurantjes. Hier stelt men gewoonlijk een goedkoop menu of dagschotel voor. Aarzel niet om de gegrilde vis te bestellen die à-la-minute wordt klaargemaakt.

In de namiddag zetten we de excursie verder naar Castelo de Sao Jorge. Wandel door de tuinen naar de stadsmuren, waar u van een prachtig 360° uitzicht kunt genieten van Lissabon. Na het bezoek aan het kasteel, wandeling langs de steegjes van Alfalma. Tijdens de wandeling, komt u langs , het symbolische monument van de stad. Indien u graag een mooi panoramisch uitzicht over de stad wilt, ga dan naar het terras van Miradouro da Graça. Om de mensenmassa te vermijden, wandelt u naar het hoogste platform van Lissabon, de Miradouro da Senhora do Monte. Bij de afdaling stop dan zeker en vast in één van de restaurants, om de bacalhau te proeven, een grote klassieker van de Portugese keuken.

Indien u ’s avonds nog een glaasje wilt drinken, ga dan naar Chiado. Chiado was de voormalige prostitueewijk, gelegen vlakbij de steegjes van de Cais do Sodré, die werden gerenoveerd in 2011. Vandaag de dag is de Rua Nova do Carvalho, die tevens de Pink Street genoemd word, te wijten aan haar roze kleur, bekend om haar moderne cafés en feestjes. Eindig de avond in een relaxe sfeer in de Bairo Alto, onder het genot van een mojito of een biertje.

Dag 2

Vertrek op excursie naar Belém of ga naar het strand. In beide gevallen neemt u de trein vanaf het station Cais do Sodré richting Cascais. Stop in Belém om langs de oude havens te wandelen. Bezoek de Moseiro dos Jéronimos en de Torre de Belém. Kleine halte aan de Confeitaria de Belém om van Lissabons beste dessertjes te smullen. Indien u naar het strand wilt gaan, stap dan af in Carcavelos, Estoril of Cascais.

Breng de avond ter plaatse door of keer terug naar de Alfama waar u misschien de kans krijgt om een fado concert bij te wonen. In de meeste restaurants rondom de Rua de Sao Miguel animeert een fado zangeres de avond. Geniet tijdens uw terugkeer naar het hotel, van de verlichte steegjes van Lissabon.

Dag 3

Maak uw keuze uit: een uitstap naar Sintra of de ontdekking van Lissabon. Indien u in de hoofdstad blijft, kunt u de oude Elevador da Gloria en Elevador da Bica kabelbaan nemen. Om uw reis compleet te maken, neem dan zeker en vast tram 28. Opgepast, er is weliswaar een wachtrij, alvorens u de tram kunt betreden. Ook kunt u genieten van uw laatste dag door de lokale Portugese specialiteiten te proeven, of door te shoppen – het typisch souvenir gemaakt uit kurk is verplicht;)

Wanneer u langs de Lg de Sao Domingos in Rossio wandelt en u mensen uit een kleine witte beker ziet drinken, dan bent u niet ver van de kleine bars die de ginjinha (een lokale kersenalcohol) serveren.

Voor uw reis naar Lissabon en de rest van Portugal, aarzel niet om de aanbiedingen in Portugal van Expairtours te raadplegen.

Foto’s © NP