Myanmar Irrwaddy Cruise
Cruises Myanmar

Myanmar Irrwaddy Cruise

Welkom aan boord van deze uitzonderlijke Myanmarcruise! Ontdek tijdens deze cruise de prachtige landschappen bezaaid met kloosters, de weelderige teakplantages, de vele kleine dorpjes en prachtige steden en zeker niet te vergeten de wonderbaarlijke Koninklijke hoofdsteden. Geniet van de rust aan boord terwijl het leven langs de oevers aan u voorbijglijdt. Ga mee op cruise en laat u onderdompelen in de rijke cultuur en tradities die dit land te bieden heeft. Dit schip is volledig gereserveerd door Expairtours met een programma op maat. Naast de vele uitstappen, zijn er ook aan boord diverse activiteiten. Expairtours medewerkers zorgen ervoor dat u kunt genieten van een zorgeloze cruise.

Cruise programma

Dag 1 : Mandalay

We vertrekken vanuit Brussel naar AMSTERDAM en per reguliere vlucht met SINGAPOR AIRLINES (onder voorbehoud) richting Myanmar.

Dag 2 : Mandalay

’s Ochtends, aankomst in Myanmar, gevolgd door een transfer naar het schip. Inscheping en lunch aan boord. Na de lunch ontdekken we het prachtige Mandalay. Deze stad is het religieuze centrum van het land en rijk aan oude paleizen en religieuze plaatsen zoals de Mahamuni pagode. Deze pagode herkent u aan het kolossale, met bladgoud beklede, Boeddhabeeld. Ook staat deze stad bekend om zijn houtsnijwerk, zilverwerk en goudslagers. Bezoek aan het Gouden Paleis Klooster waarbij we ontdekken hoe de goudslagers te werk gaan. We eindigen deze dag met een wandeling in de stenen- en marmerbewerkersstraat.

Dag 3 : Mingun – Amarapura

Na het ontbijt, ontdekking van de grootste klok en de grootste (onafgewerkte) pagode ter wereld in de stad Mingun. Ook brengen we een bezoek aan een bejaardentehuis, die gesticht werd door de Irrawaddy Flotilla Compagny in 1930. We rijden verder per bus richting Amarapura, een oude Birmese hoofdstad, ook wel “Stad der Onsterfelijken” genoemd. Tijdens de rit komen we langs het Taungthaman meer die doorkruist wordt door de beroemde U Beinburg van maar liefst 120 meter lang. Deze brug is de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld. Tenslotte bezoeken we een plaatselijke zijdeweverij.

Dag 4 : Yandabo

Aankomst in de ochtend in Yandabo, een klein ruraal dorp dat bekend staat om haar pottenbakkerij. Begeleid bezoek aan de stad waarbij we de plaatselijke ambachten zullen ontdekken. Daarnaast staat er ook een bezoek aan de Pandaw school op het programma die gebouwd werd dankzij de donaties van Pandaw-passagiers.

Dag 5 : Pakokku – Tan-Chi-Taung

‘s Ochtends, aankomst in Pakokku. Pakokku is een stad gelegen in het noordoosten van het Magwaygebied van Myanmar en telt ongeveer 130.000 inwoners. We ontdekken de kleurrijke plaatselijke markt alsook de stad aan de hand van plaatselijke tuktuks. Vervolgens lunch aan boord waarbij we in de namiddag genieten van de vaarroute op de Irrawaddy. Aankomst in de late namiddag bij het Tan-Chi-Taung gebergte. Per minibus ontdekken we dit prachtige gebergte waarbij u een adembenemend uitzicht heeft over de omgeving.

Dag 6 : Min-Nan-Thu – Salay

In de voormiddag meren we aan tussen de steden Min-Nan-Thu en Salay. Hier zullen we één van de acht plaatstelijke ziekenhuizen bezoeken. Deze ziekenhuizen worden tevens ondersteund door het project van Pandaw Charity. Vervolgens varen we naar Salay. Deze stad was vroeger een bruisende handelshaven. Vandaag de dag is het een rustige stad boordevol prachtige koloniale en architectonische bezienswaardigheden. Ook staat de stad bekend om het oudste teakhouten klooster van Myanmar.

Dag 7 : Salay – Bagan

Vandaag is het grotendeels een vaardag waarbij u kunt genieten van de verschillende activiteiten aan boord. In de late namiddag komen we aan in Bagan.

Dag 8 : Bagan

Deze dag staat volledig in het teken van de ontdekking van Bagan, een van de grootste religieuze sites ter wereld. Tussen de 11de en 13de eeuw werd onder het bevel van de koningen, duizenden pagodes en tempels gebouwd verspreidt over het land. Dit is dan ook de reden waarom Bagan vandaag de dag één van de rijkste archeologische sites bezit. De vlakte van Bagan is bezaaid met maar liefst 2000 tempels en pagodes. We bezoeken een 20-tal tempels en pagodes daterend voornamelijk uit de 11de eeuw. We sluiten deze dag af met een bezoek aan een lakworkshop (lakmeubels).

Dag 9 : Bagan

Na het ontbijt brengt een transfer ons naar luchthaven.Vertrek per reguliere vlucht naar AMSTERDAM met SINGAPOR AIRLINES (onder voorbehoud).

Dag 10 : Brussel

Aankomst in de vroege ochtend in AMSTERDAM en bus terug naar Brussel.

Myanmar-Cruise-Expairtours-Croisiere

 

Voor meer informatie over de cruise

ga op de ExpairTours website

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours