Bestemming Madeira Portugal

Madeira, “Het eiland van de eeuwige lente”

Madeira, vulkanisch eiland gelegen in de Atlantische oceaan, biedt u alle mogelijkheden voor een heerlijke vakantie, voor zowel de zonliefhebbers als voor de natuurliefhebbers. Madeira heeft vele bijnamen, waar de meesten verwijzen naar haar schitterende flora: “Flower Island”, “Het eiland van de eeuwige lente” en “de drijvende tuin van de Atlantische oceaan”. Het eiland is rijk aan bananenplantages, citrusvruchten, wijngaarden, watervallen en steile kliffen die uitmonden in de zee.

Madère - Expairtours

De archipel van Madeira bestaat uit het hoofdeiland Madeira en enkele kleine eilanden, zoals Porto Santo en de Desertas eilanden.

Het eiland heeft verschillende wandelpaden/routes en biedt verschillende faciliteiten aan. Volg de levadas (irrigatiekanalen) of ga naar het panoramisch punt Pico di Ariero of Encumeda. De avonturiers onder u kunnen zelfs naar de top van de Pico Ruivo!

Naast de wandelpaden kunt u ook verschillende watersporten uitoefen.

Hebt u liever een ontspannende vakantie? Ga dan naar het eiland Proto Santo en geniet van het 9km lange zandstrand.

De flora en de fauna zijn niet de enige attracties van het eiland. Madeira heeft ook een cultureel en historisch erfgoed. Bezoek de hoofdstad Funchal en haar  16e -eeuwse kathedraal en de oude stad. Mis vooral niet de bloem-, vis- en groentemarkt! Geniet van de regionale specialiteiten: de verse zeevruchten, de typische honingtaarten, de queijadas en het venkelsnoep.

Ontdek het eiland Madeira tijdens een 8-daagse rondreis Madeira, de subtropische tuin van de Atlantische zee

ESSENTIALS

Wanneer vertrekken en het klimaat

Met haar subtropisch klimaat is Madeira de perfecte vakantiebestemming het hele jaar door. In de winter blijft het zacht met gemiddeld 17°C en in de zomer 24°C. De archipel geniet van warme stromen, waardoor u het hele jaar door in de zee kunt zwemmen. De lente is de perfecte periode om Madeira te bezoeken en het bloeien van de bloemen op het eiland te kunnen bewonderen.

Hoofdstad: Funchal

Officiële taal: Portugees

Munteenheid: euro

Bevolking: ± 275 000 inwoners

Binnenkort! De eindejaarsfeesten op Madeira: een fenomenaal spektakel.

De informatiebronnen: