Expairtours neemt je mee naar Rusland ! Davaï !
Cruises Rusland

Expairtours neemt je mee naar Rusland ! Davaï !

Van Moskou naar Sint-Petersburg, laat u betoveren door de Wolga en haar beboste landschappen !

Cruise van 11 dagen


Dag 1 : Brussel – Moskou

Aankomst te Moskou, transfert naar de haven en inscheping. Ontvangst van de passagiers met de ceremonie van “brood en zout”. Intrek in de kajuiten. Avondmaal.


Dag 2 : Moskou

Ontdekkingsbezoek van de hoofdstad van Rusland. Wandeling langs de meest bekende plekjes van de stad: de boulevards, het Bolchoïtheater, de Lomonossov universiteit. Bezoek aan het Novodievitchi klooster, één van de hoogtepunten van de stad qua religieuze architectuur. Vrije tijd in de namiddag voor eventuele optionele excursies. Ontbijt en avondmaal aan boord, lunch in de stad. Overnachting aan boord.


Dag 3 : Moskou

’s Ochtends bezoek van het Kremlin, versterkte stad, in het hart van Moskou, die de macht van de stad etaleert. In het Kremlin kan u een geheel van paleizen en kathedralen aanschouwen. Binnenbezoek van één van de kathedralen. Vrije tijd na de lunch of deelname aan een optionele excursie. In de late namiddag afvaart richting Ouglitch. Welkomstcocktail en voorstelling van de bemanning. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.


Dag 4 : Ouglitch

In de namiddag komen we aan in Ouglitch. Wandeling door de kleine, Xe-eeuwse stad. Binnen het oude Kremlin vinden we o.a. de Sint-Dimitrikerk en de Kerk van de Verheerlijking. Gedurende de wandeling zult u hier en daar orthodoxe koorgezangen horen. In de late namiddag zetten we koers richting Goritzy. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.


Dag 5 : Goritzy

Het klooster van St.-Cyriel van Kirilo Belozerski is bereikbaar via een landweg langs een bos met hier en daar meren en prairies. Het klooster bevat één van de grootste erfenissen van de 15e-eeuwse religieuze architectuur. In de vooravond vertrekken we richting de grote meren. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.


Dag 6 : Kiji – Parel Van Karelië

We varen op het Witte Meer en steken nadien het Meer van Onega over. Kiji, geclasseerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is een klein eilandje van acht op anderhalve kilometer. Het is dé parel van het merengebied. Kiji bezit één van de meest verrassende kerken van heel Rusland : de Verheerlijking van de Heer, opgetrokken in hout en bezet met 22 torens. Wandeling langs de omheining en bezoek aan het Etnografisch Museum. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.


Dag 7 : Mandroga

Navigatie over de Svir, de rivier die de 2 grote meren Onega en Ladoga verbindt in het hartje van Karelië. De natuur eromheen is groots en majestueus. Stop in Mandroga, een klein heropgebouwd dorpje, waar we de kans krijgen om het Russische platteland te ontdekken. Vrije wandeling door het dorp. Nadien zetten we koers richting St.-Petersburg. Diner van de commandant. Ontbijt, picknicklunch (indien het weer het toelaat) en avondmaal aan boord.


Dag 8 : Sint-Petersburg

Aankomst ’s ochtends te Sint-Petersburg, oude hoofdstad van de Tsaren. Stadstour waarbij we de belangrijkste sites van de stad leren kennen; de Nevski Prospect met al zijn winkels, het Paleizenplein, het Admiraalschap en de St-Nicolaskerk. Bezoek aan de vesting van Peter en Paulus waarvan de kathedraal de graftomben van de Romanovs bevaten waarvan de laatste Nicolas II was. Vrije tijd na de middag om eventueel deel te nemen aan facultatieve excursies of om op eigen houtje de stad te ontdekken. Ontbijt en avondmaal aan boord, lunch in de stad.


Dag 9 : Sint-Petersburg

Bezoek aan het wereldberoemde Hermitage-museum in het Winterpaleis: we ontdekken de italiaanse, franse en vlaamse collecties. Na de middag vrije tijd (of facultatieve excursies). Ontbijt en avondmaal aan boord, lunch in de stad.


Dag 10 : Sint-Petersburg

Excursie naar Petrodvorets, de zomerresidentie van Peter de Grote, aan de oevers van de Finse Golf. Bezoek van het Grote Paleis en wandeling door de terrastuinen met fonteinen en gouden standbeelden. Het geheel wordt beschouwd als het “Russische Versailles”. Ontbijt en avondmaal aan boord, lunch in de stad.

 


Dag 11 : Sint-Petersburg – Brussel

Na het ontbijt : Vertrek naar de luchthaven en retourvlucht.Meer info ?Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours