Ontdek de belangrijkste steden van Italië!
Bestemming Italië

Ontdek de belangrijkste steden van Italië!

Expair Tours biedt u een rondreis aan van ongelofelijke schoonheid, met een bezoek aan de beroemdste en meest aantrekkelijke plaatsen van Italië. Deze rondreis biedt u de mogelijkheid om te verblijven in de belangrijkste steden van Italië. Neem gerust de tijd om de geschiedenis, monumenten, tradities en het dagelijks leven te ontdekken. De kanalen en het paleis van Venetië tot aan de Ponte Vecchio in Firenze, de ruïnes van Pompeii, de meest luxueuze kerken van het christendom, de straten van Siena en zeker niet te vergeten de bijzondere landschappen van Italië.


Dag 1: Brussel > Venetië

Aankomst op de luchthaven van Venetië waar u opgewacht zult worden door onze begeleidster (Nederlandstalig), die u zal begeleiden gedurende de reis. Transfer van de luchthaven naar het hotel. Accommodatie in het Lido di Jesolo hotel. Avondmaal en overnachting.


Dag 2: Venetië

Per bus van het hotel naar Punta Sabbiono met een begeleider ter plaatse (FD). In Punta Sabbiono transfer per boot naar Piazza San Marco (heen en terug). Daarna volgt er een rondleiding (HD) met een Nederlandstalige gids waar we het “Klassieke Venetië” zullen ontdekken. Tijdens deze rondleiding brengen we een bezoek aan: het Piazza San Marco (San Marco plein), gelegen langs het Grote Kanaal dat tevens het hoofdkanaal en het hart van de stad is, de Klokkentoren (Campanile van San Marco) die maar lieft 98,6 meter hoog is, en de “Pontei dei Sospiri” (Brug der zuchten), één van de meest bekende toeristische attracties van de stad. De naam suggereert het zuchten van de gevangenen die via deze brug naar de rechtbank liepen, waar ze een laatste blik wierpen op Venetië. Deze brug verbindt de oude gevangenissen met de ondervragingscellen van het Dogepaleis. Toegang met reservatie tot de basiliek van San Marco, de grootste basiliek van Venetië, gebouwd in 828, met Byzantijnse invloeden. Vervolgens brengen we ook een bezoek aan het Palazzo Ducale (ook wel het Hertogenpaleis of het Dogepaleis genoemd), gebouwd in gotische en Renaissance stijl. Dit was de officiële verblijfplaats van de dogen van de republiek van Venetië alsook een plaats waar grote instituten bijeenkwamen. Na het bezoek, lunch in een plaatselijke brasserie. Na de lunch, een boottocht met een “Gondola” (een typische zwarte boot dat gebruikt wordt als vervoersmiddel in Venetië). Vervolgens terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.


Dag 3: Venetië > Bologna > Montecatini Terme

Vertrek per bus naar Bologna. In Bologna, rondleiding van de stad met een Nederlandstalige gids (HD). De rode bakstenen van haar gebouwen, bogengalerijen en grote pleinen karakteriseren deze stad. De stad genaamd “La Dotta, la Grassa en la Turrita”, dankt haar naam aan haar beroemde keuken, torens en haar universiteit. Vervolgens brengen we een bezoek aan: de Piazza Maggiore, de basiliek van San Petronio, de fontein van Neptunus en de bekende torens van Asinelli en Garisenda. Na het bezoek volgt er een lunch in een plaatselijk restaurant. Na de lunch vertrek richting Montecatini Terme. Aankomst in het hotel, avondmaal en overnachting.


Dag 4: Firenze

Vertrek per bus naar Firenze. In Firenze, rondleiding van de stad met een lokale gids (HD). Tijdens deze rondleiding brengen we een bezoek aan: het Piazza Santa Croce, het Piazza della Signoria (Signoria plein) en het Palazzo Vecchio dat het hart van de stad en tevens het centrum van de politiek is. Ooit was hier de zetel van de geneesheren gevestigd, vandaag de dag herbergt het Palazzo Vecchio het stadshuis. We zetten onze rondleiding verder en brengen een bezoek aan het Palazzo Degli Uffizi, een paleis waarin één van de oudste en belangrijkste kunstmusea van Italië is gevestigd. Ook zullen we een bezoek brengen aan Ponte Vecchio, een overdekte brug dat bekend staat om zijn vele juweliers en de Duomo de Santa Maria Novella (kathedraal St Maria de la Flori), dit is het epicentrum van de religie, met haar magnifieke versierde marmeren gevel, de koepel van Brunelleschihet belfort (ontworpen door Giotto), en de doopkapel met de beroemde “Poorten naar het Paradijs”. Na het bezoek, lunch in een plaatselijk restaurant. In de namiddag vrije tijd om de stad te ontdekken. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.


Dag 5: San Gimignano > Regio Chianti > Sienna

Vertrek met de bus naar Sienna en lunch in een plaatselijk restaurant. Sienna is een stad dat bekend staat om haar historisch, artistiek, landelijk erfgoed en haar beroemde Palio in de Piazza del Campo. Het Piazza del Campo is een schelpvormig stadsplein in het centrum van de stad. Ook gaan we naar de fontein Fonte Gaia, een opmerkelijk kunstwerk van Jacopo della Quercia en la Torro del Magnia, daterende uit de 14e eeuw. Sienna is een mysterieuze stad, met haar smalle kronkelende straatjes en haar unieke ligging, gelegen op de top van drie heuvels. Bezoek aan de stad (halve dag) en de kathedraal, met haar prachtige polychrome gevel en rijkelijk interieur. Na het bezoek, lunch in een plaatselijk restaurant. In de namiddag vertrek per bus naar San Gimignano. Begeleide rondleiding met een Nederlandstalige gids van de stad (HD). San Gimignano is een uitzonderlijke stedelijke middeleeuwse stad. De rijke families hebben de bekende “stadskastelen” laten bouwen, dat een symbool van rijkdom was. De stad telde maar liefst 72 stadskastelen! Vervolgens is het zeer aangenaam een wandeling te maken van de Porta San Giovanni tot het Piazza della Cisterna, dat omgeven is door vele stadskastelen en de Romaanse kerk la Collegiata. Vervolgens een wijndegustatie in een kelder. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.


Dag 6: Montecatini Terme > Orvieto > Rome

Vertrek met de bus naar Rome, waar we eerst langs Orvieto komen. Prachtige stad op een tufsteen van Etruskische oorsprong, beroemd om de koepel in gotische stijl, het paleis van de paus en de put van San Patrizio, een meesterwerk van de 16de eeuwse bouwkunst. Bezoek aan Orvieto met een Nederlandstalige gids (HD). Lunch tijdens de excursie. Vervolgens vertrek met de bus naar Rome, begeleide rondleiding door een Nederlandstalige gids (HD), waar de geschiedenis van Rome in steen staat geschreven. De namiddag staat volledig in het teken van de ontdekking van het klassieke Rome: Colosseo (Colloseum), Fori Imperiali (keizerlijke fora), het archeologische gebied, Campidoglio en het Piazza Venezia. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.


Dag 7: Rome

Transfer naar het centrum van Rome met begeleide rondleiding door een Nederlandstalige gids (FD) naar “de staat van het Vaticaan”. Op meer dan een halve vierkante kilometer ligt meer dan 2000 jaar christelijke geschiedenis en artistiek erfgoed. Toegang met reservatie voor de musea van het Vaticaan en de Sixtijnse kapel, met de beroemde fresco’s van Michelangelo. De musea bevatten één van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld, variërend van het oude Egypte tot de twintigste eeuw. Bezoek aan de Piazza en de Basiliek van St. Peter, de grootste basiliek van de wereld en het meesterwerk van de belangrijkste architecten van het renaissance en barok tijdperk, die er de meest majestueuze katholieke kerk van wilden maken. Lunch in een plaatselijke brasserie. In de namiddag bezoeken we het “Barokke” Rome: Piazza di Spagna (Spaanse trappen) met de theatrale Trinita dei Monti trap, Fontana di Trevi (Trevifontein), Piazza ColonnaPantheon en de Piazza Navona. De pleinen en de fonteinen geven de stad een unieke charme. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.


Dag 8: Rome > Caserta > Sorrento

Vertrek met de bus naar Caserta. Bezoek aan de prachtige Reggia, met haar magnifi eke architectuur, Italiaanse tuinen en kunstmatige waterval. Lunch in een plaatselijk restaurant. Vervolgens gaan we naar het hotel op het schiereiland Sorrento, avondmaal en overnachting.


Dag 9: Sorrento > Amalfi Kust > Pompeï

In de ochtend vertrek per bus naar de kust van Amalfi , met een bezoek aan Positano, een authentieke stad en een waar juweel, verankerd op een rots. Privé boottocht naar Amalfi (ong. 40 minuten). Typische lunch en vrije tijd. In de namiddag gaan we op weg naar Pompeï. Bezoek aan Pompeï met een Nederlandstalige gids (HD) en toegang tot de archeologische site. De stad is gebouwd aan de voet van Vesuvius, de meest bekende en belangrijkste archeologische site van de wereld. Tussen 24 en 25 augustus van het jaar 79 na Christus werd de stad volledig verwoest door een zeer hevige uitbarsting van de Vesuvius, de enige actieve vulkaan op het vasteland van Europa. Straten, monumenten, huizen, tuinen, inwoners, daadwerkelijk alles werd bedolven onder het puin tijdens de uitbarsting. De overblijfselen bevinden zich op ongeveer 5 meter onder de grond. Avondmaal en overnachting op het schiereiland Sorrento.

***Opgelet, de boottocht is afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien slecht weer, wordt de excursie verder gezet per bus.***


Dag 10: Napels

Bezoek aan de stad Napels met een Nederlandstalige gids (FD). Tijdens de rondleiding bezoeken we: het Corso Umberto IVia PartenopeVia CaraccioloPiazza del Municipio, dat gedomineerd wordt door het adembenemende Maschio Angioino, het symbool van Napels met zijn arc dat een waar meesterwerk is van de Renaissance kunst, het buitenaanzicht van het San Carlo theater, het 1ste operatheater in Europa, het Piazza del Plebiscito, dat het koninklijk paleis uit de 17e eeuw herbergt en tenslotte het meest beroemde historische café in de stad, het Grand Caffé Gambrinus. In de namiddag panoramische rondrit naar de Posillipo heuvel waar u een adembenemend uitzicht heeft over de Golf, Vesuvius, het schiereiland Sorrento en het eiland Capri. Terugkeer naar het hotel en voortzetting naar Sorrento, voor een afscheidsdiner met prachtige Napolitaanse muziek en de « tarentella ». Terugkeer naar het hotel, overnachting.


Dag 11: Napels > Brussel

Transfer met de bus naar de luchthaven van Napels.Meer info ?

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours