Cruise in Kroatië : Nieuws van de Adris 5*+
Kroatië Cruises News

Cruise in Kroatië : Nieuws van de Adris 5*+

It’s almost time !

1 jaar nadat de werken zijn begonnen, gaat ons nieuwe cruiseschip, de Adris, haar laatste fase tegemoet. U kunt dus binnenkort met dit prachtige schip varen langs de mooiste eilanden van Kroatië.

De nieuwst telg van onze vloot, dat reeds bestaat uit 2 schepen Apolon en Atlantic, is zowel de grootste als meest luxueuze. De Adris beschikt over 19 kajuiten met een capaciteit van maximaal 40 personen. De kajuiten zijn verdeeld over 2 dekken, 8 kajuiten op het standaarddek en 11 kajuiten op het hoofddek.

Naast de luxueuze kamers kunnen de gasten genieten van het restaurant, de bar en het prachtige overdekte lounge terras uitgerust met ligstoelen en een zwembad-jacuzzi. Kortom dit schip heeft alles om u in alle luxe de prachtige en charmante omgeving te laten ontdekken.

Nog maar 4 maanden voor de inauguratie van de Adris eind april !

Dag 1 : Zaterdag : Split

Onthaal aan de luchthaven van Split, transfer naar de haven en boarding. Een welkomstdiner wordt u aangeboden*. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. De boarding is de hele dag mogelijk. De passagiers die ’s morgens aankomen, hebben geen toegang tot hun kajuit voor 13u00, maar mogen hun bagage aan boord laten. Overnachting in Split.

* Indien de vlucht vertraging heeft, kunnen er wijzigingen in het programma aangebracht worden.

Dag 2: Zondag : Split > Bol > Hvar

Na het ontbijt vertrek naar Bol, beroemd om het mooiste strand van Kroatië: Zlatni Rat (goudkaap). Halte in Bol en vrije tijd in de stad. Na de lunch duikhalte onderweg en navigatie richting Hvar. Het eiland Hvar behoort tot de bekendste eilanden van Kroatië en is de plaats van samenkomst van de internationale jetset. Bezoek aan Hvar met een lokale gids door de stad om de culturele en historische aspecten en hun manier van leven te ontdekken. Overnachting in Hvar.

Dag 3 : Maandag : Hvar > Korcula

Na het ontbijt vertrek richting het eiland Korcula. Tijdens deze navigatie komen we langs Brac en de Hvareilanden, waar we halt houden voor een frisse duik. Vervolgens lunch aan boord. In de namiddag komen we aan op het Korcula-eiland. Stadsbezoek. De stad beschikt over enkele oude paleizen in Venetiaanse stijl en ook een klein huisje waar Marco Polo zou geboren zijn. ’s Avonds vrije tijd om te dineren in één van de restaurantjes in de stad. Overnachting in Korcula.

Dag 4 : Korcula > Dubrovnik

Na het ontbijt navigatie door Mljet en de Elafieteneilanden met een duikhalte onderweg en lunch. Aankomst in Dubrovnik in de namiddag. Stadstour van Dubrovnik, dat ook wel de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd wordt. Tijdens de stadstour komen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden en is er een fotostop bij het panoramische uitzicht over de oude stad. Na het stadsbezoek vrije tijd waarin u onder andere de stadsmuren kunt bezichtigen of met de kabelbaan tot bovenaan de berg kunt gaan. Overnachting in Dubrovnik.

Dag 5 : Dubrovnik > Elafieteneilanden > Nationaal Park Mjlet

Na het ontbijt vertrek naar het nationaal park van Mljet. Navigatie door de prachtige Elafieteneilanden, met onderweg een duikhalte. Lunch aan boord. Bij aankomst in Mljet vrije tijd om het park, het grote en kleine meer, het eiland St. Mary en zijn 12de-eeuwse benedictijnse klooster te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Mljet.

Dag 6 : Mjlet > Makarska

Na het ontbijt vertrek richting Makarska. Duikhalte onderweg en lunch aan boord.  Makarska wordt beschouwd als het toeristisch centrum van Dalmatië met zijn lange stranden en ambiance. Overnachting in Makarska.

Dag 7 : Makarska > Pucisca (Brac Eiland) > Split

Na het ontbijt vertrek naar Pucisca.  Pucisca is het grootste dorp van het noorden van het eiland met een authentieke Middellandse Zeearchitectuur, een rustieke sfeer en witte stenen gevels. Pucisca is ook bekend vanwege zijn steengroeve. De stenen werden gebruikt voor onder andere de bouw van het Witte Huis in Washington DC en het parlementsgebouw in Wenen. De enige steenhouwersschool in Kroatië ligt in Pucisca, waar studenten kalksteen met traditionele en onconventionele instrumenten, die al eeuwenlang worden gebruikt, bewerken. Wandeling door Pucisca gevolgd door de lunch. In de namiddag navigatie richting Split. Split is het tweede grootste stedelijke centrum van Kroatië en is de hoofdplaats van de provincie Split-Dalmatië. De stad bestaat sinds ruim 1700 jaar en het historische centrum van de stad staat sinds 1979 op de lijst van het culturele erfgoed van de UNESCO. De historische en culturele gebouwen zijn gelegen binnen de muren van het paleis van Diocletianus. Daarnaast vormt deze stad een belangrijke culturele attractie dankzij haar talrijke musea, het nationaal theater, oude kerken en andere archeologische sites. Rondleiding in de stad en bezoek aan het paleis van Diocletianus. Overnachting in Split.

Dag 8 : Split

Ontscheping.

Opmerking : De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de navigatieomstandigheden en de aankomst en het vertrek van de vluchten. Inhoud blijft verzekerd

 

Boek snel uw kajuit voor u toekomstige vakantie door hier te klikken!

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours