Cruise in Kroatië: de Adris 5* luxe onthult zich een beetje meer!
Kroatië Cruises Bestemming News

Cruise in Kroatië: de Adris 5* luxe onthult zich een beetje meer!

Cruise in Kroatië: een nieuwe boot met vertrek vanuit Dubrovnik!

Zoals we u in ons vorig artikel onthulden, zal een nieuwe boot onze vloot aansluiten in 2018! De Adris 5* brengt u naar de ontdekking van Kroatië vanuit Dubrovnik, in de meest luxueuze en comfortabele omgeving.

Momenteel in aanbouw, ontdek het zoals u het nog nooit had gezien: vanuit de lucht!

 

Nieuwe boot: van de aanbouw tot het interieurontwerp

Na de aanbouwfase komt nu die van het interieurontwerp aan. Hieronder de backstage van dit project die een luxueuze boot wordt, klaar om u te verwelkomen voor uw droomvakantie in Kroatië!

Aan boord van deze intimistische boot zullen, elke week, 38 reizigers vertrekken naar de ontdekking van de mooiste eilanden van Kroatië. Het programma van hun reis:

Dag 1: Dubrovnik

Onthaal aan de luchthaven van Dubrovnik, transfer naar de haven Gruz en boarding. Een welkomstdiner wordt u aangeboden*. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. De boarding is de hele dag mogelijk. De passagiers die ’s morgens aankomen, hebben geen toegang tot hun kajuit voor 13u00, maar mogen hun bagage aan boord laten. Overnachting in Dubrovnik.

* Indien de vlucht vertraging heeft, kunnen er wijzigingen in het programma aangebracht worden.

Dag 2: Dubrovnik > Elafieteneilanden > Mljet

Na het ontbijt vertrek naar het nationaal park van Mljet. Boottrip door de prachtige Elafieteneilanden, met onderweg een duikhalte. Lunch aan boord. Bij aankomst in Mljetvrije tijd om het park, het grote en kleine meer, het eiland St. Mary en zijn 12de-eeuwse benedictijnenklooster te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Mljet. (opgelet: inkomgelden voor het park niet inbegrepen ± €15).

Dag 3: Mljet > Hvar

In de ochtend varen we richting het eiland Hvar*. Onderweg maken we een halte dicht bij het eiland Korcula om een duik te nemen. Lunch en nieuwe halte in één van de baaien. Het eiland Hvar behoort tot de bekendste eilanden van Kroatië en is de plaats van samenkomst van de internationale jetset. Bezoek aan Hvar met een lokale gids door de stad om de culturele en historische aspecten en hun manier van leven te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Hvar.

* De uren van aankomst en afvaart in Hvar hangen af van de havenautoriteiten.

Dag 4: Hvar > Bol > Split

Na het ontbijt vertrek naar Bol, beroemd om het mooiste strand van Kroatië: Zlatni Rat (goudkaap). Halte in Bol en vrije tijd in de stad. Na de lunch doortocht naar Split en aankomst in de namiddag. Split is het tweede grootste stedelijke centrum van Kroatië en is de hoofdplaats van de provincie Split-Dalmatië. De stad bestaat sinds ruim 1700 jaar en het historische stadscentrum staat sinds 1979 op de lijst van het culturele erfgoed van de UNESCO. De historische en culturele gebouwen zijn gelegen binnen de muren van het paleis van Diocletianus. Daarnaast vormt deze stad een belangrijke culturele attractie dankzij haar talrijke musea, het nationaal theater, oude kerken en andere archeologische sites. Rondleiding in de stad en bezoek aan het paleis van Diocletianus. Vrije avond. Overnachting in Split.

Dag 5: Split > Pucisca (Eiland Brac) > Makarska

Na het ontbijt vertrek naar het eiland Brac, duikhalte onderweg en navigatie richting Pucisca. Pucisca is het grootste dorp van het noorden van het eiland met een authentieke Middellandse Zeearchitectuur, een rustieke sfeer en witte stenen gevels. Pucisca is ook bekend vanwege zijn steengroeve. De stenen werden gebruikt voor onder andere de bouw van het Witte Huis in Washington DC en het parlementsgebouw in Wenen. De enige steenhouwersschool in Kroatië ligt in Pucisca, waar studenten kalksteen met traditionele en onconventionele werktuigen, die al eeuwenlang worden gebruikt, bewerken. Lunch aan boord en navigatie naar Makarska. Vrije avond en overnachting in Makarska.

Dag 6: Makarska > Korcula

Ontbijt en vertrek naar het eiland Korcula. Duikhalte onderweg voor de lunch en aankomst in Korcula in de namiddag. Stadsbezoek. Ontdek de stad met haar oude paleizen in Venetiaanse stijl en het kleine huisje waar Marco Polo geboren zou zijn. ’s Avonds vrije tijd om te dineren in één van de stadsrestaurantjes. Overnachting in Korcula.

Dag 7: Korcula > Dubrovnik

Na het ontbijt trip door Mljet en de Elafieteneilanden met een duikhalte onderweg en lunch. Aankomst in Dubrovnik in de namiddag. Stadstour van Dubrovnik, dat ook wel de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd wordt. Het transport van waar de boot aangemeerd ligt tot de stadsmuur gebeurt per openbaar vervoer (5min). Tijdens de stadstour komen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden en zijn er meerdere fotostops gepland. Na het stadsbezoek vrije tijd waarin u onder andere de stadsmuren kunt bezichtigen of met de kabelbaan tot bovenaan de berg kunt gaan. Terugkeer per openbaar vervoer om 18u of op eigen houtje. Overnachting in Dubrovnik.

Dag 8: Dubrovnik

Ontbijt. Wegens het late vertrek van de terugvlucht krijgt u nog vrije tijd om Dubrovnik en Cavtat zelf te bezoeken. Ook wordt er een facultatieve excursie naar het platteland van Dubrovnik voorgesteld (betalend). Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Opmerking: de volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de volgorde van navigatie. Dit kan bepaald worden door weeromstandigheden en beslissingen van de kapitein. Inhoud blijft verzekerd.

 

Boek snel uw kajuit voor u toekomstige vakantie door hier te klikken!

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours