Cruises Noorwegen

Cruise Fjorden van Noorwegen

Geniet van onze super promotie (-40%) voor deze prachtige cruise van 8 dagen die u meeneemt op ontdekking langs de legendarische landschappen de fjorden van Noorwegen.

Vertrek op 29 mei 2016 aan boord van de M/S Astoria en bezoek de steden Bergen en Stavanger in Noorwegen, maar ook de Geirangerfjord, de Sognefjord en de Aurlandsfjord. Maak uw cruise compleet dankzij de verschillende facultatieve excursies en geniet van uitzonderlijke landschappen zoals de Floien en de Dalsnibba berg.

Het programma

Dag 1 : Zondag 29 Mei : België – Duinkerke (Frankrijk)

Transfer per autocar naar de haven van Duinkerke. Inscheping en intrek in de kajuiten aan boord van de M/S Astoria.

Dag 2 : Maandag 30 Mei : Navigatie

Geniet van deze navigatie dag en neem deel aan de verschillende activiteiten aan boord.

Dag 3 : Dinsdag 31 Mei : Bergen (Noorwegen)

Bergen is een juweel te midden van de fjorden. Met zijn kleurrijke houten huizen, de blauwe zee en de groene bergen op de achtergrond, is dit de mooiste stad van het koninkrijk.

Croisière Fjords Expairtours

FACULTATIEVE EXCURSIES

Ontdekking van Bergen* We beginnen de excursie met een rondleiding in het huis/museum van Grieg, de beroemde Noorse componist. Ook zult u hier een concert bijwonen. Vervolgens brengen we een bezoek aan het openluchtmuseum met meer dan 40 houten huizen. Wandeling in de Hanzestad Bergen, dat deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed, waar zijn houten gebouwen een uniek voorbeeld zijn van de Noorse middeleeuwse architectuur.

OF Panoramische rondrit en de Mount Fløien* Wandeling in Bergen, dat bekend staat om zijn unieke architetuur. De huizen zijn vandaag de dag souvenirwinkels, restaurants en musea. Vervolgens gaan we per kabelbaan naar de Mount Fløien (320m), waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad. We zetten de excursie verder naar de vismarkt. Tenslotte panoramische rondrit door de stad en haar wijken.

Dag 4 : Woensdag 01 Juni : Geirangerfjord (Noorwegen)

Het dorp Geiranger is gelegen in de gelijknamige fjord. Deze fjord is de smalste en de meeste spectaculaire fjord van Noorwegen.

Croisière Fjords Expairtours

FACULTATIEVE EXCURSIES

De pittoreske Herdal boederij* Met de autocar rijden we langs de duizelingwekkende “Adelaarsroute”, met maar liefst 11 haarspeldbochten! Panoramische stop bij de “Adelaarsbocht”, dat u een buitengewoon uitzicht biedt over de Geirangerfjord. De Geirangerfjord is maar liefst 16km lang en 500m diep, en maakt deel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst. We rijden langs spectaculaire landschappen, besneeuwde bergtoppen en groene valleien waar we vervolgens het dorpje Norddal bereiken. Vanaf hier gaan we te voet naar de Herdal boerderij, één van de vele zomerboerderijen met als belangrijkste productie: geitenkaas. De boerderij bestaat uit een dertigtal gebouwen. U krijgt een rondleiding, en u kunt kennismaken met de boeren, de 450 geiten en proeven van de verschillende boerderijproducten, zoals “brunost”, een bruine kaas met een gekarameliseerde smaak.

OF Het beklimmen van de Mount Dalsnibba* Om te top van de Mount Dalsnibba te bereiken, gelegen op 1495m hoogte, moeten we de Nibbevegen weg nemen.  Geniet van het uitzicht over het donkere water van de fjord dat gedomineerd word door kliffen. Bij het bereiken van het Djupvatnet meer, gelegen op 1000m, veranderd de omgeving. U komt binnen in een wereld van stenen, ijs en sneeuw. We vervolgen deze weg om tenslotte de top te bereiken. Bij de terugkeer neemt u dezelfde weg, en is er een stop voorzien bij de Djupvasshytta chalet, gelegen aan de rand van het Djupvatnet meer, waar u kunt genieten van het uitzicht onder het genot van een gebakje.

Dag 5 : Donderdag 02 Juni : Vik/De Sognefjord/Flam/De Aurlandsfjord (Noorwegen)

Flam, kleine stad aan het einde van een zeer smalle fjord, met haar hoge kliffen, watervallen en honderdjaar oude boerderijen. Vik daarentegen heeft een prachtige houten kerk en één van de oudste stenen kerken van het koninkrijk.

FACULTATIEVE EXCURSIES

De kleine trein van Flam* (hele dag, lunch inbegrepen). Vertrek per autocar naar Vik voor een wandeling langs de hoge bergen. Aangekomen in Voss, vertrek per trein naar Myrdal, langsheen steile valleien, besneeuwde bergen, rivieren en maar liefst 20 tunnels. Vervolgens houden we halt bij de waterval Kjosfossen, alvorens we naar Flam gaan via de Hardangervidda.

OF Flam en Osterbo* Vertrek per autocar naar Vangen. We rijden langs de Aurland rivier en haar indrukwekkend landschap. Richting Lavistal komen we langs tunnels, ravijnen met zicht op Bassbygda en de Aurlandsdalen vallei. In Osterbo kunt u genieten van heerlijke wafels in een lokale herberg op 817m hoogte!

Dag 6 : Vrijdag 03 Juni : Stavanger (Noorwegen)

‘s Ochtends varen we langs de zuidelijke wateren van Noorwegen alvorens we aankomen in de prachtige baai van Stavanger. De 4e stad van Noorwegen en het hart van de olie-industrie, de grootste rijkdom van het land.

FACULTATIEVE EXCURSIES

Panoramische rondrit van de stad* Bezoek aan de kathedraal, één van de weinige kerken van Noorwegen die haar oorspronkelijke uitstraling heeft behouden. De kathedraal werd gebouwd tussen 1100 en 1125 in opdracht van de Engelse bisschop Reinald, in Anglo-Normandische stijl. Bezoek aan de boerderij, een reconstructie van de levendige landbouwkolonie van 550-350 voor Chr. We zetten de excursie verder naar de woonwijken en het uitkijkpunt Ullanhaug, waar u van een prachtig uitzicht kunt genieten. Tenslotte maken we een wandeling door het oude Stavanger, met meer dan 170 huizen daterende uit de 18e en 19e eeuw.

OF Panoramisch Stavanger en het petroleum museum* Wandelings langs het havengebied, de boerenmarkt en de wijken van de oude stad. We houden halt bij het uitkijkpunt Ullandshaug, alvorens we de kathedraal van Stavanger, St. Svithun bezoeken. De kathedraal werd gebouwd tussen 1100 en 1125 in Anglo-Normandische stijl. Bezoek aan het Noors petroleum museum, dat de verschillende fasen van de exploratie, productie en het gebruik van olie en gas weergeeft. Het museum toont de ontwikkeling van de technologie en de eerste boorplatforms in de Noordzee die werden gebouwd in de jaren 60 met de meest moderne extractie technieken.

Dag 7 : Zaterdag 04 Juni : Navigatie

Geniet van deze navigatie dag en neem deel aan de verschillende activiteiten aan boord.

Dag 8 : Zondag 05 Juni : Zeebrugge

Ontscheping in de haven van Zeebrugge.

Voor meer informatie over de cruise ga op de ExpairTours website