Bestemming Italië Sicilië

Bestemming van de week : Sicilië

Sicilië is gelegen in het hart van de Middellandse Zee. De Sicilianen, Sicani, Elimi, Geniciërs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Aghlabieden, Noormannen, Angevin, Argonen, Bourgoniërs en de Garibaldi hebben bijgedragen aan het rijke historische en culturele erfgoed van het eiland. Vandaar dat vandaag de dag haar keuken zeer gevarieerd is.

Selinunte - Sicile - Expairtours

Het grootste mediterrane eiland, Sicilië, is gelegen in de Ionische Zee, de Tyrreense Zee en de Middellandse Zee. Qua natuur en geschiedenis is er zeker geen gebrek aan variatie! In Sicilië zijn er bergachtige en vulkanische landschappen, maar ook stranden en zeeën met ongelofelijke kleuren en de Eolische, Egadische, Pelagische, Pantelleria en Ustica eilanden die omheen Sicilië liggen.

Wanneer vertrekken en het klimaat

Vertrek in de lente of de herfst en geniet van een wandeling of een bezoek aan de historische sites van het eiland. Gaat u liever duiken? Ga dan vooral naar het eiland in de maanden juni en september. Of gaat u liever wandelen in de bergen? Dan zijn de maanden juli en augustus de perfecte maanden.

Door haar mediterraans klimaat kan Sicilië het hele jaar door bezocht worden. In de winter ligt te temperatuur rond de 10°C.

Festiviteiten

Maart-April : Pasen

Pasen is het grootste feest van het jaar. Er worden vele religieuze processies gehouden, waarvan de meest bekende in Trapani, Enna, Lipari en Erice. Ook kunt u genieten van de heerlijke Siciliaanse lekkernijen en haar traditionele amandelspijs.

Mei : Infiorata

Infiorata is een bloemenfestival dat wordt gehouden in de maanden mei en juni. Hier kunt u ware meesterwerken bewonderen! De bloemtapijten bedekken de centrale straten van de Italiaanse steden. De meeste bekende editie van het festival wordt iedere 3e zondag van de maand mei gehouden in de stad Noto, met een expositie in de Corrado Nicolai straat.

Infiorata di Noto 2015

Juni : Het Taormina filmfestival

Dit internationaal filmfestival is reeds bijgewoond door de meeste bekende Hollywood sterren: Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Stanley Kubrick, Martin Scorsese, Sofia Coppola, Tom Cruise en Al Pacino.

Officiële website van het festival

Juli : Festino Di Santa Rosalia

Het feest van Santa Rosalia, de patroonheilige van Palermo, is een mengeling van folk en religieuze viering, en eindigt met een spectaculair vuurwerk. De stad viert de bevrijding van de pest in 1624, net na de ontdekking van de relieken Santuzza op de Monte Pellegrino.

Officiële website van de Festino Di Santa Rosalia

Parlerme - Sicile - Expairtours

September : Festival Internazionale del Cuscus

Geniet tijdens dit festival van een heerlijke couscous. Couscous is een gerecht van rust, dat gedeeld wordt door verschillende culturen. Het Festival Internazionale del Cuscus is het feest van integratie en culturele uitwisseling.

Voor meer informatie, bekijk de officiële website van Cous Cous Fest.

Bevolking: 5 087 000 inwoners

Officiële taal: Italiaans. Maar veel mensen spreken Siciliaans. Siciliaans is officieel aanvaard als regionale taal door de UNESCO.

Hoofstad : Palermo

Munteenheid : Euro

Visum : Geen visum voor burgers van de Europese Unie.