Bestemming Montenegro

Bestemming van de week : Montenegro

Vorige week werd Kotor, een stad aan de Montenegrijnse kust aan de Adriatische Zee, gekozen als beste citytrip bestemming van 2016 door Lonely Planet. Dit is een eerbetoon aan het kleine Balkaneiland, Montenegro.

Montenegro is een bestemming die nog niet zeer bekend is, maar is de ideale bestemming voor degenen die aarzelen tussen een vakantie aan zee of in de bergen. Bovendien kunt u uw reis verrijken met de verschillende historische en culturele sites!

ESSENTIALS

Wanneer vertrekken en het klimaat

Gekeken naar de diversiteit van de reliëfs in Montenegro, is de tijd wanneer u wilt vertrekken afhankelijk van het type reis. Wilt u zwemmen en genieten van de stranden? Dan zijn de maanden juli en augustus de perfecte maanden om te vertrekken, met een temperatuur van gemiddeld 33°C en een watertemperatuur tussen 21 en 25°C. De zomer is ook de perfecte tijd om te genieten van het bergachtige landschap. Bezoek het Nationaal park Biogradska gora of de meren Biograd en Skadar.

Bent u op zoek naar avontuur? Dan zijn de beste maanden mei, juni, september en oktober. In de maanden mei en juni zijn de rivierstromen het sterkst en is dit dus de perfecte tijd om te raften. Het begin van de herfst is een zeer goede periode voor trekking en wandelingen. Gaat u liever skiën? Dan is het noorden van Montenegro aan te raden tussen de maanden januari en maart.

Festiviteiten

De carnaval van Budva in mei

Ontdek de stad Budva met haar volksmuziek, dans en straatprocessies.

De theater stad in juni

Tijdens een aantal weken wordt de stad Budva omgevormd tot een theater. Mis vooral de shows niets in de citadel en de oude stad!

De Nacht van Petrovac in augustus

Neem eind augustus deel aan het populaire feest, 2 nachten lang! Proef de lekkernijen van de regio Pastrovic zoals vis, bier en wijn, tijdens de concerten en sportieve activiteiten in de stad Budva. Het feest eindigt met vuurwerk en muziek tot zeer laat ’s nachts.

Adventure Race Montenegro in september

Houd u van uitdagingen en sport? Schrijf u dan in voor dit multidisciplinair evenement van kajakken, mountainbiken en wandelen in de baai van Kotor en de bergen van Noord-Montenegro.

Inwoners: 661 800 inwoners

Officiële taal: Montenegrijns

Hoofdstad: Podgorica

Munteenheid: Euro

Visum: De Europese en Canadese inwoners kunnen verblijven in Montenegro tot en met 90 dagen zonder visum.

Zin om op vakantie te gaan naar Montenegro? Ontdek onze rondreizen en hotels in Montenegro