15 dagen in Brazilië met Expairtours
Brazilië Bestemming

15 dagen in Brazilië met Expairtours

Dag 1 : Vertrek Rondreis

Vertrek met de bus richting de luchthaven van charles de Gaulle te Parijs. We nemen de vlucht richting Sao Paulo om daar over te stappen en de vlucht te nemen richting Rio de Janeiro, onze eindbestemming waar men op 04 dec. 19 vroeg in de ochtend aankomen.

Vluchten met Latam Airlines.

Dag 2 : Rio De Janeiro

Bij aankomst worden we verwelkomt door onze gids. Transfer naar het hotel om de bagage af te zetten. Ontdekking van Rio de Janeiro met Jeeps. We starten de tour met bezoek aan Santa Teresa, een historische stad met vele architecturale gebouwen. Hedendaags is dit the place to be voor artiesten en kunstenaars. Hier rijden we verder richting de Tuijca Altantic woud. Hier krijgen we een panoramisch uitzicht over Copacabana beach, Ipanema, Guanabara bay en de suikerbroodberg. Hier heeft men de eerste ontdekking met tropische dieren, apen, luiaards en exotische vogels. Vervolgens maken we een kleine wandeling tot aan de Cascatinha waterval.

   Lunch te Mama Shelter Santa Teresa

Dit unieke restaurant ligt in het Mama Shelter hotel. Dit kleurrijke restaurant nodigt jullie uit in de trendy en carioca sfeer van Brazilië. Dit hotel biedt heerlijke wereldkeuken, van gezonde gerechten naar vleesgerechten en vegetarische opties. Mineraalwater, softdrinks en koffie inbegrepen. U heeft ook keuze uit 2 desserts.

Transfer naar het hotel en vrije tijd voor het avondmaal. Overnachting in het Arena Copacabana hotel.

Dag 3 : Rio De Janeiro

Na het ontbijt vertrekken we om de “Christo Rendentor” te bezoeken, onlangs verkozen als één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het beeld ligt op 710 m boven zeeniveau, bovenop de Corcovado berg. Na een mooie rit langs de Rodrigo de Freitas-lagune, komen we aan de voet van de heuvel, waar we met een treintje de prachtige helling beklimmen. Bij het bereiken van de top, zullen we het panoramisch uitzicht op Rio de Janeiro ervaren en ontdekken waarom het bekend staat als de “prachtige stad”!

   Lunch te Frontera Ipanema

Dit is een typisch Braziliaans barbecue restaurant. Hier wordt vaak met de ogen gegeten. Het buffet bestaat uit salades, warme schotels, Japanse specialiteiten en vleesgerechten. Het speciale decor geeft een gezellige en vriendelijke sfeer. 1 niet alcoholische drank inbegrepen.

Transfert naar het hotel en vrije tijd.

   Avondmaal te Churrascaria Carretão Ipanema en samba show

Dit hotel gelegen in de stad van Ipanema. Dit is een typisch braziliaans ‘Rodizio’ restaurant. Dit is een enorm spectakel. Het personeel komt langs met langs met vlees op spitsen en bedient u onmiddellijk aan tafel. 1 niet alcoholische drank inbegrepen.

Na het avondmaal en u buikje te hebben vol gegeten, kan u met volle teugen genieten van de samba show. Deze multiculturele show brengt verschillende stijlen bij elkaar. Diversiteit en cultuur staat boven deze show. Al deze dansen brengen verscheidene culturen en ritmes samen. Van de Afrikaanse ritmes die het land zijn binnengekomen via de slavenhandel en de inboorlingen tijdens de kolonisatie. De folklore uit de Amazone regio, de capoeira uit Bahia en de sambadans uit Rio de Janeiro zullen jullie versteld laten.

Transfer naar het hotel en overnachting te Arena Copacabana

Dag 4 : Rio De Janeiro

Na het ontbijt vertrek richting de suikerbroodberg. Meer dan één miljoen toeristen bezoeken elk jaar de wereldberoemde Pão de Açúcar (Suikerbroodberg). De naam verwijst naar de gelijkenis met de traditionele vorm van een geconcentreerd geraffineerd suikerbrood. De eerste kabelbaan brengt passagiers naar de top van de Urca-heuvel, die 215 meter boven zeeniveau ligt en een spectaculair uitzicht biedt over de hele baai en de eilanden. Vanaf Urca Hill gaan we verder met een tweede kabelbaan naar de top van Suikerbroodberg, die 395 meter boven zeeniveau ligt en een 360 graden uitzicht biedt over de hele stad, waaronder de stranden Botafogo en Copacabana,

Corcovado en het centrum van Rio.

   Lunch te A Mineira

Dit restaurant geeft de mogelijkheid om de echte typische Braziliaanse keuken te proeven. Dit restaurant is in buffetvorm.

Hier zullen we een fantastische culinaire ervaring beleven. 1 niet alcoholische drank inbegrepen.

   Namiddag – Carnaval Experience

Deze tour zal je kennis laten maken met de artistieke kennis en verbeelding die betrokken zijn bij de creatie van Carnival. Je zal getuige zijn van het constructie- en productieproces van meer dan 6000 kostuums en 15 drijvers. Deze ervaring omvat: een bezoek aan het pakhuis van Pimpolhos da Grande Rio, Samba School voor Kids, Grande Rio Samba School (één van Rio’s eerste groepsscholen), tentoonstellingen over de geschiedenis van Samba en de Carnival Parade. Deze tour biedt ook een kans om je te kleden in carnavalskostuums, de muziek te ervaren en een welkomstdrankje van Caipirinha.

Na de tour transfer naar het hotel voor het avondmaal. Overnachting Arena Copacabana

Dag 5 : Vertrek Richting Iguacu

Na het ontbijt vertrekken we richting de luchthaven van Rio de Janeiro om onze reis verder te zetten richting de watervallen van Iguazu.

De vlucht vertrekt om 10u15 om aan te komen te Foz de Iguacu om 12u30.

Transfer naar het hotel om de bagage af te zetten, ons hotel is gelegen aan de Braziliaanse kant van het park.

   Lunch te Porto Canoas

Dit restaurant ligt in het nationaal park van Iguazu aan de Braziliaanse kant. Hier gaat men een adembenemend zicht hebben op een deel van de watervallen.  U heeft de keuze om binnen te blijven en te genieten van de sfeer of buiten te zitten om te genieten van het uitzicht terwijl u aan het eten bent. Opgelet hier zijn geen dranken inbegrepen.

   Ontdekking van de watervallen – Braziliaanse kant

Na de lunch nemen we het afdalend parcours van de kloof, vanwaar we kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op meer dan 240 watervallen. Via een glazen lift gaan we naar een platform, waar nog meer prachtige uitzichten worden onthuld. Samen met zijn ‘zusterpark’ in Argentinië vormt het Iguaçu National Park het belangrijkste overblijvende regenwoud in de zuidelijke kegel van Zuid-Amerika.

De watervallen maken ook deel uit van het natuurerfgoed van Unesco.

   Rafain Steakhouse + Latin Show

Voor het diner gaan we naar Rafain Steakhouse waar men tal van vleessoorten hebben met een buffet voor de bijgerechten. Tijdens het diner kunnen we genieten van een Latin show. Hier gaan we een mengeling van culturen en tradities kunnen bewonderen tussen Brazilië, Argentinië en Paraguay. Men kan ook invloeden van Mexico, Bolivia, Peru en Chili terugvinden in de dansen.

Dag 6 : Argentijnse Kant Nationaal Park

Na het ontbijt rijden we richting het nationaal park Iguaçu, in het Argentijnse gedeelte. Vergeet uw paspoort niet voor de grensovergang.  Bij de ingang neemt een kleine trein ons mee op een tocht doorheen het park, waarbij we 2 haltes maken: het bovenste en het onderste gedeelte van het circuit. Volg de loopbruggen naar de watervallen die een spectaculair en uniek uitzicht op de ‘Cataratas’ bieden, te midden van de overvloedige natuur. Vol met orchideeën, kleurrijke vogels en andere dieren in het wild. Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan het grootste hangende platform. Gelegen aan de rand van de “Garganta del Diablo” (keel van de duivel).

   Lunch te La Selva

Dit restaurant is gelegen aan de Argentijnse kant van het nationaal Park. We genieten hier van een buffet.

Geen dranken inbegrepen

   Namiddag – Boot trip

Gran Aventura boot trip:

We varen de Lagere Iguazu River Canyon in, vanaf hier zullen we de watervallen van zowel de Argentijnse als de Braziliaanse zijde en de Garganta del Diablo kunnen zien.

We varen zo’n 6 km doorheen de Canyon. We varen eerst in het rustige gedeelte waar men geniet van de watervallen aan beide kanten. We gaan de grote waterval van San Martin zo dicht mogelijk benaderen. Dit is de meest indrukwekkende en adembenemende waterval van het park.

(Opgelet: neem zeker reservekledij mee, tijdens de boottocht kunnen we door de constante nevel nat worden)

Transfer naar het hotel en diner. Overnachting In Recanto Cataratas.

Dag 7 : Vertrek Richting Manaus

In de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Manaus met tussenstop in Sao Paulo. Eenmaal aangekomen in Manaus worden we opgehaald en hebben we onze transfer naar onze boot M/S La Jangada.

Vluchten met Latam Airlines.

   Welkom aan boord

Op de boot maken we kennis met de bemanning, veiligheidsinstructies en nog informatie over het leven aan boord met een fruitcocktail uit de Amazone.

Intrek in onze kajuiten.

Na de lunch navigatie naar Villa Paraiso waar men het rubbermuseum gaan bezoeken.

   Vila Paraiso

Na het bezoek gaan we richting Tupé via de Rio Negro.

De rivier heeft een lage zuurtegraad, met gevolg dat er weinig muskieten zijn en ondanks een minder rijke biodiversiteit. Tijdens deze tocht kan je de fauna en flora observeren. Weinig bevolking, weinig ontdekte gebieden, waar jacht meestal verboden is. Bij zonsondergang maken we een motorboottocht om de fauna en flora van dichterbij te observeren.

Ligplaats in de inham van het dorp Sao Joao do Tupé om een ritueel van de Indianen Dessano, Tucano en Tuiúca aan te schouwen. Dit wordt ons eerste contact met de lokale bewoners.

Diner aan boord en we varen verder tijdens de nacht op de Rio Negro tot aan het dorpje Novo Airão, toegangspoort tot de Anavilhanas-archipel.

Dag 8 : Novo Airao & Anavilhanas Eilanden

Ontbijt en vertrek met een kano voor verkenning van de omliggende eilanden en meren. Bij zonsopgang, kunnen we het best vogels observeren: ara’s, papegaaien, besneeuwde zilverreigers en blauwe reigers, visarend … Misschien zien we ook een ballet van grijze dolfijnen (Tucuxi) en roze dolfijnen.

Bezoek aan het kleine dorpje van Novo Airao en de Almerinda Malaquias foundation. Hier komen we de plaatselijke ambachten tegemoet.

Terugkeer aan boord, neem een duik in de wateren van de Rio Negro. Lunch

   Grotten van Madada en Velho Airao

Na de middag varen we verder naar de grotten van Madada en het dorp Velho Airao aan de monding van de rivier de Jau. Er is mogelijkheid om met je gids de inheemse stammen van Rio Negro te bespreken in de loungebar of te genieten van het mooie uitzicht.

In de late namiddag, motorboot expeditie om de fauna en de schoonheid van de landschappen te observeren tijdens het “gouden uur”.

Diner aan boord of barbecue op een zandbank als het weer het toelaat. Tijdens een deel van de nacht vaart u naar de monding van de rivier de Jau, in het hart van het Jau National Park.

Dag 9 : Madada Grotten En Nationaal Park Jau

Vroeg in de ochtend, na een stevig ontbijt, tijd voor een trektocht door het bos naar de grotten van Madada die we na één uur wandelen bereiken. Deze mysterieuze plek diende als toevluchtsoord voor de inheemse Tucano-stammen. De reliëftekeningen in de rotsen dateren van meer dan 3000 jaar.

Je gids zal je laten kennismaken met de plantendiversiteit van dit gebied en het gebruik van een groot aantal bomen en lianen om geneeskrachtige drankjes te maken. Terug aan boord hebben we tijd om te zwemmen in Rio Negro. Lunch en navigatie naar het dorp Velho Airao, gelegen aan de monding van de rivier de Jau.

   Nationaal Park Jau

Het Nationaal Park van Jau is een bewaard paradijs in het hartje van de Amazone. De fauna en flora zijn uniek en zelden zullen we deze terugvinden. Het park is het grootste beschermde tropische gebied in Zuid-Amerika. Deze heeft ongeveer een oppervlakte van 23000 km². Dit gebied is het rijkste gebied op vlak van biodiversiteit.

Op het einde van de namiddag gaan we tijdens de zonsondergang met de motorboten de fauna en flora observeren.

Avondmaal aan boord. Deze nacht blijven we te anker in de monding van de Jau.

Dag 10 : Jau Nationaal Park

Bij zonsopgang navigeert de M/S Jangada naar de basis van de ICMBio (verantwoordelijk voor het beheer van de federale beschermde gebieden, inclusief de inspectie en vergunningen voor deze gebieden) om de vergunning te krijgen om het heiligdom van deze biodiversiteit binnen te mogen gaan.

Ontbijt in de vroege ochtend aan boord en navigatie op de rivier de Jau. Vertrek met motorboot en in het gezelschap van lokale gids om de “igarapés”, kleine stroompjes, de fauna en flora te observeren.

Veel zoogdieren zijn aanwezig in dit beschermd gebied zoals vele soorten vogels en apen. In het hoogwaterseizoen, van januari tot mei, zijn er expedities om de watervallen van de rivier de Gato te bewonderen.

   Bezoek aan het dorpje Moura

In de late ochtend, keren we terug naar M/S La Jangada en varen we naar het dorp Moura, iets verder stroomopwaarts na de monding van de Unini-rivier.

Lunch aan boord, vrije tijd om te genieten van het landschap.

Aan het einde van de middag maken we een motorboottocht om het dorp Moura te bezoeken. Ontdekking van dagelijkse activiteiten en de lokale markt. Gedurende de terugrit naar onze boot, observatie van de flora en fauna in de schemering van de omliggende meren. Diner aan boord.

Na het diner, mogelijkheid om kaaimannen en de nachtdieren te observeren.

Dag 11 : De Jauaperi Rivier

Vroeg in de ochtend vaart u op de rivier Jauaperi, een zijrivier van Rio Negro richting het Xixuau reservaat. Deze zijrivier heeft heel helder water. De vroege uren ochtendgloren zijn bevorderlijk voor de waarneming van de oevers vanaf de brug van M/S La Jangada.

Ontbijt aan boord en ons eerste bezoek is per motorboot voor een verkenning van de oevers en de observatie van de fauna en de flora. We gaan terug aan boord en vervolgen de navigatie naar de monding van de Igarape do Mateu. We gaan het dorp bezoeken en de Alternative Community School ontdekken, onderwijs in de studie van het milieu en inheemse tradities en cultuur.

   Xixuau reservaat

Lunch aan boord en ontspanning terwijl de boot de Jauaperi-rivier op blijft varen richting het Xixuaú-reservaat.

Halverwege de middag, bezoek van het klein dorpje Caboclo voor een ontmoeting met de bewoners, observatie van het dagelijks leven en ambachten.

Op het einde van de dag komen we in de haven van het dorp Xixuaú aan, gelegen aan de rand van het reservaat.

Tijd om de dorpsleiders te leren kennen en je voor te bereiden op de volgende dag.

Overnachting in het hart van het Amazone regenwoud.

Dag 12 : Xixuau Reservaat

Bij zonsopgang, een korte uitstap om de kaaimannen weg te jagen die vredig op de oever bij het dorp liggen te slapen.

Terug naar de boot voor het ontbijt.

Vertrek per kano (2 personen + lokale gids) voor verkenning van de meren en onder de overkapping van het verzonken bos, gaan we op zoek naar zoogdieren en vogels. Het is mogelijk om otters, dolfijnen, apen en zonder twijfel veel vogels te observeren.

   Samaumas

Terug in de late ochtend voor lunch aan boord van de M/S La Jangada.

’s Middags nog een vertrek voor een trektocht (droge tijd) in het primaire bos naar de Samauma’s, de grootste bomen in het Amazone-regenwoud of Kanoplora tijdens het hoogwaterseizoen.

Diner aan boord en avondje uit met de kano om de kaaimannen en nachtdieren te observeren. In de stilte van de tropische nacht zal een kikkerconcert en de vuurvliegendans je verrassen.

Wanneer de wateren hoog zijn is het mogelijk om een kamp in het bos te organiseren voor vrijwilligers op een bevoorrechte plaats voor de observatie van dieren. We komen aan op de kampeerplaats met kano en overnachten in hangmatten. Kampvuur met mythen en legendes van de Amazone die worden verteld en bij zonsopgang is een concert van de schreeuwende apen gegarandeerd.

Dag 13 : Xixuau Reservaat – Negro Rivier

Ontbijt aan boord. Vertrek per kano of te voet afhankelijk van het seizoen om opnieuw wilde dieren te spotten tussen reusachtige boomstammen en hoge lianen van het reservaat.

In het dorp maken we kennis met lokale gidsen en dorpsambtenaren voor een presentatie van de ambachten en als aandenken van ons bezoek wordt er een groepsfoto gemaakt.

Lunch aan boord

   Novo Airao

In de vroege namiddag, varen we terug naar Novo Airao aan de andere oever van Rio Negro.

Ontspannen op een ligstoel, met een lekker drankje op het bovendek, kunnen we genieten van het zicht op de oevers… de tijd gaat langzaam over op het ritme van de navigatie. Landschappen volgen elkaar op, een betovering voor de ogen en bij zonsondergang wanneer de eerste sterren verschijnen, word je volledig omringd door het mysterie van het Amazone regenwoud.

Diner aan boord.

Dag 14 : Rio Ariau – Manaus

Vanaf zonsopgang kunnen we genieten van de magie van het Amazone-regenwoud. De weerspiegeling van de bomen in het water, de vlucht van de vogels, het dagelijkse leven met zijn vele kano’s, kleine boten, vissers …

Ontbijt.

Rond 6 uur, hebben we de mogelijkheid om te gaan zwemmen met de roze dolfijnen. Een geweldige ervaring in een ongerepte omgeving.

   Terugreis richting Charles De Gaulle

We vertrekken van de boot richting de luchthaven voor onze retourvlucht naar Parijs. We hebben een retourvlucht met luchtvaartmaatschappij Latam. We vertrekken van Manaus richting Sao Paulo waar we overstappen om onze nachtvlucht te nemen richting Charles De Gaulle. We landen om 13u40 waar we de bus transfer hebben richting België.

MAO 12.40 – GRU 19.00

GRU 23.30 – CDG 13.40

Dag 15 : Terug Naar Brussel

Busrit van Parijs – Charles De Gaulle. Terug naar Brussel.


Rio De Janeiro (Dag 2 Tot Dag 5)

Rio is een stad met een droomachtige schoonheid die alle verwachtingen overtreft. Neem de trein op Corcovado om het adembenemend landschap te zien dat zich uitstrekt onder de open armen van Christus of neem de kabelbaan naar de top van de beroemde “Suikerbroodberg”. Ontdek deze prachtige stad met zijn zandstranden, schitterende baaien, prachtige woonwijken en bergen die bedekt zijn met bossen die het geheel domineren. Het landschap is zo spectaculair dat zelfs de hoogste wolkenkrabbers er klein uitzien. Naast de vele toppen en het “gezicht” hebben van het grootste stedelijk regenwoud ter wereld. Rio de Janeiro heeft vele gezichten, waaronder die van de grootste sloppenwijk ter wereld en de voorstad van Santa Teresa, waar trams zich voortbewegen in kronkelige geplaveide straten door artistieke wijken op de berghelling. Inwoners van Rio staan ??bekend om trots te zijn op hun stad.

Foz De Iguacu (Dag 5 Tot Dag 7)

De watervallen van iguacu zijn gelegen in de staat Parana, deze attractie behoort tot één van de belangrijkste in Brazilië. De 275 enorme indrukwekkende watervallen liggen tussen de grens van Brazilië, Argentinië en Panama. Vanuit elke kant van het park heb je een totaal ander zicht op de watervallen. De ervaring die u zal beleven ter plaatse zal ook afhangen van de plaats waar u deze watervallen waarneemt. Het park ook genoemd als het “land van de watervallen”. Bezoekers genieten van het evenwicht tussen, bossen, meren en rivieren. Men kan er ook de breedst hydroelektrische waterdam ‘Itaipu” terugvinden.

Amazone (Dag 7 Tot Dag 14)

De Amazone rivier heeft tal van uitmondingen waaronder de Rio Negro of de Rio Guainia. Deze rivier loopt naast de Amazone rivier. De lengte van de Rio Negro is + – 2500 km lang. De bron van de rivier bevindt zicht in Pico da Neblina op 3014m hoogte, gaat via Venezuela en Colombia om zo Brazilië binnen te komen en ter hoogte van Manaus samenvloeit in de Amazone. De zwarte kleur komt van de hoge concentratie aan ijzer in het water en het organisch materiaal als gevolg van de ontbindende humus die deze mee heeft genomen gedurende haar hele tocht doorheen de bosbodems. Dit draagt enorm bij aan de kleurverandering en maakt deze erg zuur.

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours