10 plaatsen die u gezien moet hebben tijdens uw bezoek aan Malta
Bestemming Bestemming Italië Italië Malta Malta

10 plaatsen die u gezien moet hebben tijdens uw bezoek aan Malta

Malta is een waar openluchtmuseum met vele historische bezienswaardigheden, maar ook zeer spectaculaire landschappen. Combineer uw verblijf met een stadsrondleiding en een bezoek aan de baaien en de merkwaardige natuurformaties.

Hieronder vindt u onze selectie “must see”-plaatsen in Malta 😉

Het Grootmeesterspaleis en de Sint-Janscokathedraal in Valletta

Het is niet onbelangrijk dat Valletta tot Culturele Hoofdstad van Europa voor 2018 werd verkozen. De stad is zeker een bezoek waard dankzij haar architectuur en de verscheidenheid aan historische monumenten. Twee van hen hebben onze aandacht getrokken.

La Valette

Het Grootmeesterspaleis is een belangrijk symbool van de stad. Het paleis was de zetel van de overheid van Malta tijdens de middeleeuwen tot aan de komst van de Fransen. Het paleis bevat dan ook vele schilderijen die de geschiedenis van Malta weergeven. De gang is het mooiste deel van het paleis. Bezoek tevens de receptiezalen, de rijkelijk ingerichte appartementen en de twee prachtige binnenplaatsen.

Breng vervolgens ook een bezoek aan de Sint-Janscokathedraal. Deze kathedraal werd in de 16de eeuw gebouwd door de Ridderorde van Sint-Jan van Jeruzalem en is bekend om zijn trottoir. De kathedraal bestaat in feite uit maar liefst 374 grafstenen die behoren tot de meest prestigieuze ridderordes. De kathedraal is in de 17de eeuw in barokke stijl gerenoveerd en bezit dus een zeer rijk interieur, van de vloer tot de muren en het plafond. Enkele opmerkelijke details: allereerst verwelkomt een merkwaardige inscriptie u bij de ingang. “Jij die loopt op de doden, bedenk dat op een dag wij op u zullen lopen,” staat er geschreven. Dit was een boodschap gericht aan de ridders ter herinnering aan de vergankelijkheid van het aardse leven. Een volgend interessant detail: het interieur van de kathedraal bestaat uit 8 kleine kapelletjes in 8 verschillende talen, die alle talen van de ridders weergeven. Ook opmerkelijk zijn de 2 orgels, waarvan er 1 niet echt is en alleen dient ter symmetrie met het andere orgel. Afspraak bij het museum waar u één van de beroemde schilderijen van Caravaggio kunt bewonderen, dat de onthoofding van Johannes de Doper weergeeft.

Mdina « De stad van de Stilte » en Rabat

Na Valletta vertrek richting het eiland Gozo en de steden Mdina en Rabat. Mdina, de oude ommuurde hoofdstad van het eiland, telt vandaag de dag slechts 300 inwoners. Al wandelend door de smalle straatjes wordt u de stilte die in deze stad heerst, snel duidelijk. Dit is de reden waarom sommigen Mdina “stad van de stilte” noemen. Geniet tijdens de zonsondergang van de warme kleuren op de stenen van de stad. In Tas-Sar kunt u genieten van dit prachtige schouwspel met uitzicht over de hele vallei.

Mdina heeft een rijke geschiedenis die maar liefst 4.000 jaar teruggaat. Oorspronkelijk waren de steden Mdina en Rabat één stad. Combineer uw reis met een bezoek aan Rabat en haar citadel. De stadsmuren bieden u een prachtig 360° uitzicht over het eiland Gozo.

Marsaxlokk

Dit vissersdorp staat bekend om zijn grote markt op zondag, waar u verschillende verse producten kunt kopen. Ook kunt u hier de luzzu aanschouwen. Dit zijn typische boten die gekenmerkt worden door het oog van Osiris, dat op de boot geschilderd is. Volgens de legende beschermt het de vissers tegen het kwade.

De Dinglikliffen

De 250m hoge kliffen zijn één van de hoogtepunten van Malta. Wandel langs de kust en geniet van deze charmante plaats met haar fascinerende kleuren.

Blauwe Grot

De bekendste grot van het eiland is gelegen in het zuidwesten van Malta. De Blauwe Grot is een enorme grot met een diepte van maar liefst 40m onder de zeespiegel. Zes andere grotten volgen haar op. Ga mee per motorboot of luzzu en ontdek de grot. Ga bij voorkeur in de ochtend, wanneer de zonnestralen de hele grot verlichten en u de flora en de fauna tot aan de zeebodem kunt zien.

Dwejra Bay (Fungus Rock en Inland Sea)

Dwejra Bay is een magische plek op Gozo, waar zich de drie indrukwekkendste natuurverschijnselen bevinden. De eerste is Fungus Rock, een rotsformatie met een buitengewoon dramatisch landschap.

Een ander buitengewoon natuurlijk fenomeen is Inland Sea. De lagune bereikt de zee dankzij een smalle tunnel door de rotsen. Om haar schoonheid te bewaren verklaarden de autoriteiten deze plaats tot beschermd gebied.

Megalithische tempels van Ggantija

Gebouwd tussen 3800 en 3600 voor Christus zijn de Ggantijatempels de oudste vrijstaande tempels van de wereld, zelfs ouder dan de piramides in Egypte! Ook maken zij deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Behalve door hun oudheid intrigeren de tempels hun bezoekers ook door hun proporties. De Ggantijatempels bestaan uit monolieten, waarvan sommige een gigantische omvang hebben. Deze constructie vergt een groot technisch meesterschap, wat de legendes over deze beschaving verrijkt.

Blue Lagoon in Comino

Comino is het 3de, maar ook het kleinste eiland van Malta, met een oppervlakte van ongeveer 3km². Ondanks zijn kleine formaat is het eiland zeer populair bij toeristen, die allemaal de Blue Lagoon willen bezoeken. Breng vroeg in de ochtend of later op de dag een bezoek aan de Blue Lagoon en bewonder deze buitengewone plaats met helder turquoise water, gelegen in een rustige, pittoreske baai.

Deze lijst geeft u een idee van wat u kunt bezoeken in Malta. Andere plaatsen die ook zeker een bezoek waard zijn, zijn het Palazzo Parisio in Naxxar of de kerk van Mosta.

Zin om Malta te ontdekken? Bekijk ons aanbod aan hotels en groepsreizen.

 

 

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours