Zomerbestemmingen: Sintra in Portugal
Bestemming Bestemming Portugal Portugal Sintra Sintra

Zomerbestemmingen: Sintra in Portugal

Sintra is gelegen op 25 km ten noordwesten van Lissabon, en is daarom de meeste populaire excursie met vertrek vanuit de Portugese hoofdstad. Haar ligging is niet de enige reden om ernaar toe te gaan. De stad Sintra en haar omgeving bezitten een groot aantal historische monumenten. Dankzij het klimaat, dat iets frisser is dan de rest van de regio, vestigde zich hier de Portugese adel, waardoor er in Sintra een aantal prachtige paleizen staan, ieder met hun eigen stijl.

Sintra - Portugal - Expairtours

De meest bekende paleizen zijn: het Nationaal paleis, het paleis van Mouros, het paleis Pena, en het Regaleira paleis. Het nationaal paleis van Sintra is gebouwd in gotische stijl. De twee schoorstenen van 33m zijn een symbolisch beeld van het paleis. Bezoek het interieur en ontdek de verschillende stijlen onder het bewind van de koningen die er leefden.

Vervolgens vertrek naar het Mouros paleis waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad Sintra en haar omgeving.

Het paleis Pena, dat bekend staat om haar kleuren en mystieke voorstellingen, moet u zeker bezocht hebben tijdens uw vakantie! Naast een rondleiding door het kasteel met haar esthetisch interieur, maakt u een wandeling in het enorme exotische park. Vervolgens afspraak bij het uitkijkpunt Cruz Alta, op slechts 20 minuten wandelen van het paleis, waar u een prachtig uitzicht heeft over het domein en de stad Sintra.

Sintra - Portugal - Expairtours

Het Regaleira paleis is onze oogappel! Dit domein neemt u mee in een magische sfeer dankzij de prachtige tuinen met verschillende geheime doorgangen, gotische torens en symbolen met verborgen betekenissen. De schat van dit gebied is de mystieke omgekeerde toren met een hoogte van maar liefst 27m. Deze wenteltrap wordt gekenmerkt door haar 9 verdiepingen, een bron van inspiratie voor Dante’s Goddelijke komedie.

Onze selectie van traditionele accommodaties in Sintra :

Vila das Rosas

Sintra - Portugal - Expairtours

U vindt de beschrijving en de prijzen van Vila das Rosas op onze website.

Casa Miradouro

Sintra - Portugal - Expairtours

Raadpleeg de beschikbaarheid van la Casa Miradouro.

Quinta Verde Sintra

Sintra - Portugal - Expairtours

Reserveer la Quinta Verde Sintra via onze website.