Tunesië: een aangename bestemming, ook buiten het hoofdseizoen
Bestemming Tunesië

Tunesië: een aangename bestemming, ook buiten het hoofdseizoen

Vertrek op vakantie buiten het hoofdseizoen: het is mogelijk

De zomer is net voorbij en u bent al op zoek naar een volgende zomerbestemming?
Wat vindt u van Tunesië? Slecht 2u30 – 3u00 van Brussel, aantrekkelijke prijzen, kortom de ideale bestemming om in de herfst te ontsnappen aan het sombere weer.
Aangezien Expairtours nooit is gestopt met u de bestemming Tunesië te laten ontdekken, bieden wij u zoals elk jaar, prachtige hotels waar u daar van de zon kunt genieten, tevens als regelmatige promotionele aanbiedingen!

Tunesië is een land waar men sterk gehecht is aan de waarden en tradities. De schoonheid van zijn stranden alsook zijn historische schatten trekken elk jaar menig toerist uit de hele wereld aan. Tunesië bezit 1298 km aan zandstranden. Laat u verleiden door één van de vele badsteden die dit land telt, zoals Hammamet, Port El Kantaoui, Sousse en Djerba of trek op ontdekking naar de vele Romeinse vestigingen, berberwoningen of indrukwekkende moskeeën.


Tunesië: praktische informatie

KLIMAAT : Het klimaat van Tunesië is van het mediterraanse type, zacht en gematigd. De gemiddelde temperaturen hangen af van de seizoenen en van de regio’s, maar blijven in de winter zeer aangenaam. Het is een land waar het goed wonen is en waar het licht een nieuwe dimensie aan de dingen geeft.

VLUCHTDUUR : Tunis / Monastir: ±2u30min – Djerba: ± 3u

MUNT : De munteenheid in Tunesië is de dinar (TUD), verdeeld in millimes. De munt is makkelijk te gebruiken en is beschikbaar in bankbriefjes en muntstukken. Koers 1TUD = ± 0,46 €. De invoer en uitvoer van de TUD is verboden. Onbeperkte invoer van andere deviezen. Creditcards worden aanvaard in de meeste hotels en toeristische centra. In de belangrijkste steden vindt u ook bancontact terug. Alles is voorzien om u een onbezorgde vakantie te laten doorbrengen.….

REISFORMALITEITEN : Voor onze klanten, inwoners uit volgende landen: België, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland en Nederland (passagiers in het bezit van een hotelvoucher).
Volwassenen: Geldige identiteitskaart.
Kinderen: Geldige elektronische identiteitskaart.
Voor onze andere klanten: Neem contact op met de Tunesische Nationale Dienst voor Toerisme of het Consulaat van Tunesië.


Tunesië, het land van tradities

TAAL : De officiële taal is het Arabisch, maar men spreekt er ook vlot Frans, Engels, Duits en Italiaans.

GODSDIENST : De islam is de eerste godsdienst in Tunesië, maar men vindt er ook andere niet-islamitische cultoorden terug. Tijdens de ramadan (de jaarlijkse vastenmaand) is het voor het hotelpersoneel niet altijd makkelijk om u een service aan te bieden die voldoet aan al uw verwachtingen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

SOUVENIRS : Het is volkomen normaal dat u op de soeks en markten afdingt. Voor de Tunesiër is het de perfecte manier om contact te leggen. Laat u verleiden door de diverse Tunesische souvenirs: juwelen, zilver, leder, koper, tapijten, borduurwerk, aardewerk, traditionele klederdracht,…

FOLKLORE : Laat u leiden door de ritmes van de typisch Tunesische maloefmuziek of ontdek de dansen en folkloristische groepen. Tunesië vindt het belangrijk zijn culturele activiteiten te ontwikkelen en dit vooral in de grote centra. Tijdens de zomer en de ramadan wordt Tunesië het theater van immense festivals. De festivals, hetzij regionaal, nationaal of zelfs internationaal, worden aanzien als een heel cultureel fenomeen. Het is de bekroning van een culturele actie of oude profane, agrarische of religieuze feesten.

KEUKEN : Het nationale gerecht is de couscous bereid met lamsvlees of kip, maar de meest Tunesische wijze is couscous met vis. De meest opvallende Tunesische vleesschotel is onwaarschijnlijk de “Melloukhia”. De “tajines” en ragouts daarentegen moeten meerdere uren staan sudderen voordat zij heerlijk mals worden; vroeger werden zij in “canounes” bereid. Proef ook van de overheerlijke “Brik à l’oeuf”: ei in bladerdeeg met tonijn of vlees in olie gebakken. Zoals in ieder mediterraan land is het ook in Tunesië de gewoonte dat men voor elke maaltijd een heel assortiment voorgerechten voorgeschoteld krijgt: pistaches, gegrilde gezouten amandelen, kaki’s, groene en zwarte olijven, kleine lokale salades, boutargue… De Tunesische patisserie, zeer zoet maar overheerlijk (makrouds, samsa’s, baklava’s, gharaiba’s,…), bevat regelmatig gedroogd fruit: dadels, amandelen, nootjes. Ons lijstje zou niet volledig zijn indien wij de befaamde muntthee en de Moorse koffie zouden vergeten, waaraan enkele druppels sinaasappelbloesem toegevoegd worden.

El Mouradi Djerba panorama

Agenda oktober-december Tunesië:

  • 15-10: Dag van de evacuatie in Tunesië
  • Van 4 tot 11 november 2017: Filmdagen in Cartagena
  • 1 december 2017: Mouloud (Mawlid)
  • December 2017: Internationaal Sahara festival in Douz

 

Bekijk onze site voor de bestemming:

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours