Bestemming Italië Malta

Ontdekking van Malta

Malta, een land van 7000 jaar geschiedenis, is een kruispunt van diverse beschavingen en culturen.

Tijdens uw verblijf wordt u uitgenodigd om ‘de schatten van Malta” te ontdekken. Vanaf uw hotel, heeft u in alle sereniteit, 5 dagen lang de mogelijkheid om dit mysterieuze eiland te ontdekken en de geschiedenis van ruim 7000 jaar oud te onthullen. De hoofdstad Valetta, het openluchtmuseum, het eiland Gozo, dit is slecht een greep uit het programma tijdens deze reis.

Ontdek de schoonheid van de Maltese archipel dankzij onze rondreis in Malta.

Dag 1 : Brussel > Malta

Aankomst in La Valletta. Onthaal, transfer naar het hotel en overnachting.

Dag 2 : La Valletta (Volledige Dag/8u, Middagmaal Inbegrepen)

Na het ontbijt, bezoek aan La Valletta. Vertrek voor het stads- bezoek. De stichting van de hoofdstad van het eiland gaat terug tot 1566 op besluit van de Franse Grootmeester van de Orde, Jean de La Valette. De stad is een bijzonder geheel van militaire architectuur en barokkunst. Tijdens deze dag ontdekt u de tuinen van Upper Baracca, het Paleis van de Grootmeesters, de St.John’s kathedraal uit de XVIe eeuw, voormalige kloosterkerk van de Orde en meesterwerk van de barokkunst met opmerkelijk ingelegde grafstenen en het museum voor Schone Kunsten. Middagmaal. We eindigen dit bezoek met “Malta Experience”, een opmerkelijke kortfilm dat de geschiedenis van Malta herneemt tot vandaag. Retour naar het hotel. Avondmaal (optie vol pension) en overnachting.

Dag 3: Mdina > Rabat > Mosta (Volledige Dag/8u, Middagmaal Inbegrepen)

Ontbijt. ’s Morgens, vertrek naar Mdina, gelegen in het cen- trum van het eiland. Bezoek aan de “City of Silence” dat samen met Valletta en Rabat één van de meest indrukwekkende architectonische gehelen van het eiland vormt. De voormalige hoofdstad, historische en museumstad gelegen op een rotsplateau, omsluit binnen haar stadsmuren een doolhof van smalle straatjes met prachtige patriciërswoningen, barokkerken, kloosters en paleizen. We starten het bezoek met een spectaculaire audiovisuele montage “de Verhalen van de Stile Stad” dat vertoont wordt in het Murina Gattopaleis, een pareltje uit de XIVe eeuw, beïnvloed door de Siciliaanse-Normandische architectuur. Kuierend door de smalle straatjes zal u een beter zicht krijgen op de fascinerende geschiedenis van Malta en haar voormalige hoofdstad Mdina, de prachtige ‘Stad van de Stilte’. Verder naar Rabat en bezoek aan het Wignacourtmuseum gebouwd in barokstijl en voormalige residentie van het college van Aalmoezeniers van de Ridderorde van Malta. Deze universiteit werd gebouwd in opdracht van Grootmeester Alof Wignacourt (1601-1622) en voltooid in 1749. In de kelder van het museum bevindt zich de Grot van St. Paulus: de legende vertelt dat Paulus er verbleef tijdens zijn verblijf op Malta. Daarna halte aan de Dinglikliffen. Verder naar het ambachtelijk centrum van Ta’Qal, waar u het handwerk van verschillende kunstenaars kan aanschouwen (kant, handwerk, glasblaazers en zilveren filigraan). Een van de hoogtepunten van deze dag is een halte bij “Bristow Potteries”, waar de pottenbakkers u hun geheimen zullen onthullen. Middagmaal onderweg inbegrepen. Bezoek aan de kerk van Mosta, dat gedomineerd wordt door de enorme koepel van de neoklassieke St. Marykerk. De koepel heeft een hoogte van 67m en is door zijn omvang de derde grootste koepel ter wereld. We eindigen de dag met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton. Retour naar het hotel. Avondmaal (optie vol pension) en overnachting.

Dag 4 : Palazzo Parisio & De Blauwe Grot (Halve Dag/4u)

Ontbijt. Eerste halte: het Palazzo Parisio gebouwd in de XVIIIe eeuw, herbergt een ware schat aan kunstwerken in een charmant familielandhuis. Gelegen in het pittoreske dorpje Naxxar is dit imposante palazzo een geweldige plek dat verdient ontdekt te worden. U zal er de authentieke en aantrekkelijke levensstijl van de Maltese adel ontdekken. Een bezoek aan een dergelijk landhuis is een fascinerende ontdekking en laat je heerlijk wegdromen: laat je verbeelding de vrije loop, of je nu in de uitgestrekte balzaal bent, in de familiekapel met zijn fijne details of in de prachtig ommuurde tuinen van de Orangerie vertoeft. Vrije tijd voor een koffiepauze in het Palazzo Parisio (niet inbegrepen) gevolgd door een korte wandeling doorheen de oudste straatjes van Naxxar. Verder naar de Blue Grotto, waar als de tijd het toelaat, de vissers u meenemen voor een tochtje en laten meegenieten van de reflectie van het licht op de zee (boottocht niet inbegrepen). Retour naar het hotel en middagmaal. Vrije namiddag. Avondmaal (optie vol pension) en overnachting.

Malte - Expairtours

Dag 5 : Het Eiland Gozo (Volledige Dag/8u, Middagmaal Inbegrepen)

Ontbijt en vertrek naar Gozo. ’s Morgens vertrek per bus naar de pier van Cirkewwa, gelegen in het uiterste westen van het eiland. Overtocht van 40 minuten tot in Mgarr, de belangrijk- ste haven van Gozo. Van daaruit heeft u zicht over Comino, een ander eiland van de Maltese archipel (1800m lang), waar slechts een dertigtal inwoners wonen. Bij aankomst te Gozo, vertrek richting Dwerja Bay, een indrukwekkende natuurlijke site waar drie bezienswaardigheden verenigd liggen: de Fungus Rock, een enorme cilindervormige rots gelegen aan de ingang van de baai, een binnenzee (Inland Sea) dat via een natuurlijke opening in verbinding staat met de Middellandse Zee en het beroemde Azure Window (Tiega), een prachtige nauurlijke boog ontstaan door ero- sie. Verder naar Rabat waar we de citadel bezoeken. Een van de hoogtepunten van het bezoek aan Rabat is “Gozo 360°” een audiovisuele montage op groot scherm dat de geschiedenis van het eiland toont. Na het bezoek aan de megalithische tempels van Ggantija is het tijd om te ont- spannen in Xlendi, een charmante badplaats. Middagmaal inbegrepen onderweg. Terug naar het hotel. Avondmaal (optie vol pension) en overnachting.

Dag 6 : De Zuidkant Van Het Eiland En Rondrit Van De Havens (Volledige Dag/8u, Middagmaal Inbegrepen)

Ontbijt en vertrek. ‘s Ochtends vertrek per bus naar het dorp Siggiewi waar we “The Limestone Heritage” bezoeken, een thematisch museum over de lokale steen, een fascinerende reis door de geschiedenis van de mijnbouw en de bewerking van kalksteen op de Maltese eilanden. Verder bezoek aan de enige windmolen die nog actief is op Malta en Gozo. De molen, bekend als Tax-Xarolla, bevindt zich in Zurrieq en werd gebouwd in opdracht van Grootmeester Antonio Manoel de Vilhena in 1724. Een andere interessante bezienswaardigheid, niet ver van de molen, toont de overblijfselen van een Punische nederzetting. Verder naar Marsaxlokk, een klein vissersdorpje. Hier kan u de beroemde “Iuzzu” fotograferen, de in levendige kleuren geschilderde vissersbootjes met op hun boog, het oog van Osiris. Middagmaal inbegrepen onderweg. In de namiddag rondrit langsheen de havens. Vanaf het jachtschip kunt u de indrukwekkende defensieve architectuur van de Ridderorde van St Jan bewonderen en kunt u genieten van de baaien van de haven van Marsamxett en de Grote haven, welke beschouwd worden als één van de mooiste baaien van Europa. Terug naar het hotel. Avondmaal (optie vol pension) en overnachting.

Dag 7 : Vrije Dag

Na het ontbijt, bent u vrij om te rusten, te gaan winkelen,… Middagmaal (optie vol pension). Avondmaal en overnachting.

Dag 8 : Malta > Brussel

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Brussel.

Zin om naar Malta te gaan voor uw volgende reis? Ontdek onze hotelaanbiedingen in Malta of neem deel aan de rondreis De ontdekking van Malta