Cruises Kroatië

Kroatië: Elegante cruise vanuit Dubrovnik

Geniet van onze exclusieve aanbieding (- 40%) geldig voor vertrekken op 30 april en 7 mei en ontdek de mooiste eilanden van Kroatië aan boord van een 5-sterren boot.

Ontdek enkele van de 1185 kroatische eilanden en eilandjes en de natuurlijke wonderen die o.a. Hvar, Brac, Korcula of Mljet u te bieden hebben. Te midden van een kristalheldere zee, heeft ieder eiland van Kroatie zijn eigen geschiedenis, waarvan de verschillende monumenten de stille getuigen zijn. Deze prachtige cruise geeft u een unieke kijk op de schoonheid van de Kroatische eilanden.

Het programma van de cruise

Dag 1: Dubrovnik

Onthaal aan de luchthaven van Dubrovnik, transfer naar de haven Gruž en boarding. Een welkomstdiner wordt u aangeboden om 19u30. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. De boarding is de hele dag mogelijk. De passagiers die ’s morgens aankomen hebben geen toegang tot hun kajuit voor 13u00 maar mogen hun bagage aan boord laten. De passagiers die later aankomen, zullen opgewacht worden door de kapitein en een koude schotel zal hen aangeboden worden. Overnachting in Dubrovnik.

Dag 2: Dubrovnik > Elaphieten Eilanden >Mljet

Na het ontbijt vertrek naar het Nationaal park van Mljet. Navigatie door de prachtige Elaphieten Eilanden. Lunch aan boord. Bij aankomst in Mljet, vrije tijd om het park, het Grote en Kleine meer, het eiland St. Mary en haar 12de eeuwse benedictijnse klooster te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Mljet. (inkomgelden niet inbegrepen 15€)

Croatie Croisière Dubrovnik Expairtours Croatie Croisière Dubrovnik Expairtours

Dag 3: Mljet > Hvar

Na het ontbijt, navigatie richting het eiland Hvar. Onderweg maken we een halte dichtbij het eiland Korcula om een duikje te nemen. Lunch en nieuwe halte in één van de baaien. Het eiland Hvar behoort tot de meest bekende eilanden van Kroatië en is de plaats van samenkomst van de internationale jetset.

Excursie (± 45 min): bezoek van Hvar met een lokale gids door de stad om de culturele en historische aspecten en hun manier van leven te ontdekken. U zult ook deelnemen aan een korte presentatie over lavendel. Vrije avond en overnachting in Hvar.

Dag 4: Hvar > Bol > Split

Na het ontbijt, vertrek naar Bol, beroemd voor het mooiste strand van Kroatië : Zlatni Rat (cap d’Or). Halte in Bol en vrije tijd in de stad. Na de lunch, doortocht naar Split en aankomst in de namiddag.

Excursie (± 40 min): Begeleid bezoek aan de oude stad en aan de St Domnius Kathedraal gelegen in het hart van het Diocletiaans paleis. Vrije avond en overnachting in Split.

Dag 5: Split > Omis > Pusisca (Eiland Brac)

Na het ontbijt, vertrek naar Omis, charmante badplaats van de Makarska riviera. Vrije tijd om daar te wandelen en genieten. Na de lunch vertrek richting Pucisca. Pucisca is het grootste dorp van het noorden van het eiland met een authentiek middellandse architectuur die met zijn witte gevels,een rustieke sfeer uitstraalt. Vrije avond en overnachting in Pucisca.

Croatie Croisière Dubrovnik Expairtours

Dag 6: Pucisca > Korkula

Ontbjit en vertrek naar het eiland Korcula. Duikhalte onderweg voor de lunch en aankomst in Korcula in de namiddag. Excursie (± 45 min): begeleid bezoek aan Korcula, de geboortestad van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Tocht door de kronkelende straatjes en bezoek aan de barokke St.Marcus Kathedraal. Vrije avond en overnachting in Korcula.

Dag 7: Korkula > Dubrovnik

Na het ontbijt, navigatie door Mljet en de Elaphieten Eilanden met een duikhalte onderweg en lunch. Aankomst in Dubrovnik in de namiddag.

Optionele excursie (±1u45): stadstour van Dubrovnik, foto stop bij het panoramisch uitzicht over de oude stad en de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad. Optionele excursie (± 5 u): Dubrovnik Country side : ontdek het achterland van de regio Dubrovnik, de dorpen en molens. Degustatie van lokale wijnen, likeur en de beroemde Dalmatische ham en kaas. U beëindigt de tour met een wandeling door de charmante badplaats Cavtat. Overnachting in Dubrovnik.

Croatie Croisière Dubrovnik Expairtours Croatie Croisière Dubrovnik Expairtours Croatie Croisière Dubrovnik Expairtours

Dag 8: Dubrovnik

Ontbijt, transfer naar de luchthaven.

Voor meer informatie over deze aanbieding of voor reservaties, neem contact met ons op per telefoon: 02/ 777 01 01per mail: info@expairtours.be of via onze website