De Corsicaanse Kaap!
Bestemming Corsica Corsica Bestemming

De Corsicaanse Kaap!

« Aan de geur van haar struikgewas, van veraf en met gesloten ogen, zal ik Corsica herkennen » Napoleon I

Als vierde grootste eiland van de Middellandse Zee maakte Corsica gedurende bijna vier eeuwen deel uit van de Republiek Genua vooraleer ze haar onafhankelijkheid verklaarde. Genua werd afgestaan aan Frankrijk op 15 mei 1768, en vervolgens militair veroverd door het Franse koninkrijk tijdens de strijd van Ponte-Novo in 1769.

Voorzien van een rijke geschiedenis, maar ook van adembenemende landschappen, is Corsica zeer afwisselend dankzij haar pittoreske baaien, haar kilometers lange zandstranden, de aantrekkelijke toeristische sites, de uitgebreide bossen, de heldere meren, de prachtige bergen, de weelderige zonnige dagen en een onbezoedelde natuur.

De ontdekking van Corsica begint in Bastia.

We ontdekken Bastia in het noordoosten van Corsica, gelegen aan de basis van de Corsicaanse Kaap, tussen zee en gebergte.

Bastia is grotendeels een barokke stad. Deze architectonische stijl is voornamelijk terug te vinden in zijn prachtige bezienswaardigheden, waaronder de Sainte-Croix kerk, de Saint-Jean-Baptiste kerk, de vesting, de omwalling rondom Terra Nova waarvan de bouwwerken in 1480 eindigden, het Paleis van de Gouverneur die de heerschap van de Republiek Genua op Corsica in 1530 vertegenwoordigde en het Sint-Niklaasplein, die de herinnering aan Napoleon eert dankzij de kunstenaar en beeldhouwer Lorenzo Bartolini.

Na Bastia, is Calvi één van de belangrijkste plaatsen van Corsica. U zult zeker en vast betoverd worden door de charme van zijn haven, het Christoffel Columbus plein, de Saint-Jean-Baptiste kerk, de vesting en het Sint-Antonius oratorium, daterend uit 1510 waar hedendaags een Heilig Kunstmuseum gevestigd is, die beheert wordt door het broederschaps Prior.

Castagniccia  “het land van de kastanjes” heeft een adembenemende natuur met verscheidene charmante dorpjes zoals Cervione, La Porta, Morosiglia en Piedicrorce, de geboortestad van Pascal Paoli. De natuurliefhebbers zullen deze stad zeker kunnen waarderen met haar prachtige routes langsheen de zee en de talrijke authentieke vissersdorpjes.

Vervolgens komen we aan in Ajaccio waar we de bloedeilanden zullen ontdekken. De archipel, bestaande uit vier rotseilanden, is ontstaan uit magma waarbij een gedeelte bestaat uit dioriet en monzonitische granieten. Deze uitzonderlijke site is bekend om haar rijke flora en adembenemende zonsondergangen.

Ten noorden van Ajaccio is de stad Portoouvre gelegen, vlakbij het natuurreservaat Scandola. Het natuurreservaat, dat ingeschreven staat op de Unesco werelderfgoedlijst, maakt deel uit van de beschermde gebieden van Frankrijk.

Scandola beschermt een opmerkelijke biodiversiteit op onderzees gebied. De site herbergt maar liefst 33 endemische plantensoorten, waarvan 16 beschermde soorten.

Bonifacio behoort tot de kleine regio van Frato. Het is de meest zuidelijke gemeente van continentaal Frankrijk. Ten zuiden, scheidt de monding van Bonifacio het eiland van het Italiaanse Sardinië.

De stad beschikt over een haven en een vesting. Deze is gelegen aan de kaap die de zee domineert door een “kalkader” klif, een zeldzame rots in Corsica waar de grond voornamelijk uit graniet bestaat.

De oorsprong van de huidige stad Bonifacio is niet precies bekend. Volgens meerdere archeologische opgravingen, werd de baai al bezet vanaf de Neolithische periode. Echter, de geschatte data wijzen erop dat de stad tussen 828 en 833 hervormd werd door Boniface II van Tuscia, waar het zijn huidige naam van kreeg.

Het is onvoorstelbaar Corsica te verlaten zonder de Naalden van Bavella (I Forchi di Bavedda), gelegen op 1218m hoogte, te bezichtigen. De site is gekarakteriseerd door haar kantachtige pieken, hoge kliffen en pijnboomwouden. Een mooie wandeling in de prachtige Corsicaanse natuur is de ideale manier om uw verblijf in Corsica af te sluiten.

Meer informatie ?

www.expairtours.be

0032 (0)2 777 01 01

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren !
Expairtours